avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare CIM legal sau nu ? - Va rog ajutati-ma ..e ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare CIM legal sau nu ? - Va rog ajutati-ma ..e urgent!!!

Buna ziua,
am o problema privind modificarea CIM si anume: la societatea la care muncesc lucrurile nu mai merg bine financiar si ni se micsoreaza tuturor salariul cu 20% dar mie mi-l mai micsoreaza in acelasi act aditional si durata timpului de lucru de la 8h la 4h , deoarece suntem 2 pe post dar la cladiri diferite, iar colega mea nu mai are de lucru si decat sa o dea afara s-a luat aceasta decizie cu care normal ca nu sunt de acord. S-a emis o decizie pe care inca nu am semnat-o ....este legal asa ceva? sa fiu sanctionata de 2 ori ? ce pot sa fac ...va rog sa ma ajutati ,,,sunt disperata.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Didina0 , utilizator 14:03, 23 Ianuarie 2015
Modificarea se face numai in baza unui act aditional la c.i.m. si nu printr-o decizie.

Dvs nu sunteti obligata sa semnati acel act aditional la c.i.m., dar puteti contesta in instanta decizia emisa de catre angajator in acest sens.
Daca nu semnez actul aditional ce se poate intampla? Ma poate da afara?Mentionez ca directorul nu este ordonatorul principal de credite fiind societate pe actiuni iar actionar majoritar e consiliul judetean, iar in procesul verbal emis in sedinta ordinara a CA nu s-a aprobat aceasta masura numai cea de micsorare salariala .
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Didina0, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate consiliul local acționar la o societate de stat sa modifice ... jenifer chelaru jenifer chelaru Poate Consiliul local acționar la o societate de stat sa modifice Organigrama și grila de salarizare( se urmărește Micșorarea salariilor eliminarea ... (vezi toată discuția)
Act aditional de reducere a timpului de munca diana_i diana_i As avea o intrebare - de cate ori poate fi modificat timpul de lucru prin act aditional. Mai exact - angajatii nostri sunt cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Protectia salariatului angajat angajat In fiecare an, de obicei la inceputul lunii decembrie, suntem chemati sa ni se anunte eventualele mariri de salariu, sedinte pe care sefii le numesc NEGOCIERI. ... (vezi toată discuția)