avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate Szilard96

Activitate Szilard96

Multumesc raspunsurile. Atuncia nu pot sa fiu despagubit in afara de asigurator.
Buna Ziua!

Am avut un accident cu masina, am mers pe drum regulamentar, si am fost lovit din lateral de una care a iesit dintr-o curte care nu mi-a dat prioritate. Am facut amiabilul la asigurator, dar masina este lovita tare. Si eu am fost foarte socat, si speriat dupa accident, aproape ne-a ucis omul asta neatent.
As dori sa intreb ca legal pot sa mai am cerinte de el? Eu trebuie s-o las masina la service la o durata mai lunga, dar eu am mare nevoie de ea la munca.
Au am salvat pe el de pedepse, si consecinte (nu s-a suspendat permisul de conducere), stc. Si din opinia mea el este dator pentru mine. I-am spus ca mai am cerinte in afara de amiabilul, ca m-a pagubit tare, trebuie sa lipsesc de munca, rezolv reparatia, etc. Dar nu vrea sa-mi plateasca.
Ca pot sa fac? Legal cum pot sa procedez sa primesc ceva bani de el pentru regenerare? Sau sa fie pedepsitcumva, ca este periculos la trafic. Am fost si la politie, dar ele zic ca daca am facut amiabilul, politia nu mai are de facut cu el... Chiar poate sa circula mai departe fara pedepse?
Cu ce sa incep in cazul asta?

Va rog sa-mi dati ceva idei bune in situatia asta. Multumesc.
Răspuns la discuția Accident
Multumesc frumos răspunsul dumneavoastră. Ați ajutat foarte mult pentru mine.
Discuție Accident
Buna Ziua.
Am avut un accident cu autocamionul, circulam pe un drum acoperit cu zăpadă, și am derapat, am ieșit în afara carosabilului, și am avut numai avarii materiale.
Acuma firma la care lucrez vrea să plătesc pagubele materiale. Fiindcă cauciucurile erau uzate, și drumul nu era curățat absolut deloc am derapat, și am distrus fața autocamionului.
Dupa aceasta sunt obligat să achit toate cheltuielile la firmă?
Răspuns la discuția Ce poate sa intimpla?
Multumesc frumos raspunsul. Astfel nu deplasez cu autoturismul pana cand nu ridic permisul. Nu merita :)
Buna!

Imi este retinut permisul la 90 de zile, si dupa ce se expira termenul(cateva zile de azi), am sa calatoresc cam 50KM la politia de unde pot sa-l ridic.
Ar fi bine sa merg acolo conducand masina.
Intrebarea mea este: Ce fel de pedeapsa primesc daca pot fi oprit de un politist in drum spre politie?

Multumesc raspunsurile.
Buna Ziua!
Mi-a fost retinut permisul de conducere la 11.noiembrie.2014 pentru 90 de zile. 60 de zile pentru tamponare si 30 pentru neprezentarea la politie in termenul legal. Am primit o amenda, si o dovada cu drept de circulatie pentru 15 de zile.
Am fost obligat sa prezint la verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, unde am fost declarat ADMIS. Sunt incepator si nu am sa reduc termenul de suspendare. Permisul a fost confiscat la politia din Gheorgheni, Harghita.
Dupa expirarea termenului de suspendare de unde pot sa ridic permisul si prin ce modalitate?