avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate rossigeo

Activitate rossigeo

Răspuns la discuția Probleme cumparare auto SH
N-are nici o treaba. Trebuie sa iti dea fiscal,CIV,Talon cu semnatura de instrainare, Fisa inmatriculare(in momentul cand se face contract V-C), dovada plata taxa de prima inmatriculare(dupa caz). Cine e in talon? Cine e in CIV?
Are dreptate domnul avocat, nu este necesar, eu ridic putin mai sus stacheta si va spun ca nu aveti nici o sansa la IML, e prea complicat sistemul. Cautati un notar, ii explicati situatia, aveti de alergat pentru ca nu o sa aveti succes cel putin din prima, iar pentru certificat IML puteti sa intrebati direct la ei si o sa va convingeti, chiar si cu acel certificat sansele sunt egale ca un notar sa accepte, din cauza ca el tot va aprecia asupra starii de discernamant. Multa rabdare si succes!
Răspuns la discuția Accident auto - posibile urmari
Exista lege care spune ca firma de asigurari este obligata sa plateasca despagubiri?
Pe mine ma intereseaza ce valoare in lege au cele(documentele) mentionate mai sus. Sunt nenumarate cazuri in care firma de asigurari nu plateste catre service/pagubit, acesta plateste din buzunar ca are masina blocata, iar dupa actioneaza in instanta vinovatul accidentului, nu firma de asigurari.
Politistul are documentele necesare pentru PV, ideea e in ce conditii mai poate sa se rasgandeasca.
In urma unui incident auto fara victime, doar pagube materiale, nu m-am inteles cu celalalt participant la accident si am ajuns la politie. Dupa declaratii, discutii, politistul care s-a ocupat de caz a decis ca eu sunt vinovatul accidentului si imi suspenda permisul + amenda, dar pentru ca era o persoana buna la suflet mi-a oferit sansa sa-mi recunosc vina pe cale amiabila(lucru dorit si de celalalt participant la accident),iar in urma acestei intelegeri el(politistul) nu mai avea nici un rol in cazul nostru(permis suspendat +amenda).
Am primit acest raspuns foarte revoltat si eram decis sa accept decizia politistului, urmand sa o atac ulterior.
Politistul a insistat sa ma razgandesc si dupa diferite discutii, povesti am realizat ca nu am timp/bani/nervi etc. pentru diferite cai de atac, care de altfel nu-mi garantau ca se vor solutiona corect si am decis sa merg pe calea amiabila.
Am facut amiabila, dar dupa ceva timp am descoperit ca e posibil sa am probleme mult mai grave in urma acestei intelegeri.
1.Daca asiguratorul nu ii plateste reparatiile, pagubitul poate sa ma actioneze in instanta?Ce sanse am?
2.Ce rol are documentul "Intelegere amiabila" in instanta?
3.Ce rol are polita RCA in instanta?
4.E posibil sa ma trezesc cu vreo instiintare de la politie ca am permisul suspendat + amenda?
Răspuns la discuția Problema testament notarial
In cazul testamentului olograf se poate ataca foarte usor si anula, in cazul testamentului notarial sunt sigur 100% ca nu se va intampla nimic chiar daca va fi atacat. Nu cunosc daca exista mai multe testamente de aceea vreau sa ma asigur ca am eu unul notarial, nu olograf. Cei care au mai avut cazuri in trecut implicand testamente stiu despre ce vorbesc. In trecut bunica mea a pierdut o casa si foarte mult pamant pentru ca avea un testament olograf care a fost anulat, de aici vine reticenta mea. Aceleasi rude, despre care va vorbesc si la momentul de fata nu le cunosc pe toate, sau care au mai ramas in viata, sau plecate din tara, au dobandit in trecut bunuri peste noapte fara nici un drept.
Cand m-am referit, prima oara, ca batrana nu se poate deplasa, m-am referit la starea fizica, adica abia mai face 2 pasi, trebuie ajutata incontinuu, s-a inteles gresit ideea de la bun inceput.
In alta ordine de idei, asta incerc sa fac, sa o urc in taxi si sa merg la notar cu ea si inca 2 martori, numai ca, surpriza, nu ma primeste nici un notar, daca m-ai cititi inca o data idea va dati seama unde e problema mea. Nu am vrut sa aduc in discutie testamentul notarial pentru ca stiu exact ce se intampla in zona aia. Am fost cat se poate de precis in problema mea.
Se pare ca nu pot sa rezolv nimic, sistemul e de asa natura sa incurce lucrurile.
In final va dau o problema de gandire:
Doamna face un testament olograf, dupa decesul ei ma ma prezint cu acesta, iar dupa expertiza olografica se declara fals. Nu voi fi eu acuzat de fals si uz de fals? De ce sa fac eu puscarie pentru ca ajut pe cineva.
Răspuns la discuția Problema testament notarial
Eu nu cred nici 1% din ce spuneti din varianta "testament olograf". Daca se va ajunge vreodata la "expertiza olografica" cum se deduce scrisul original? Daca apar 5 testamente cu 5 scrisuri diferite pe care il va lua in considerare expertul olograf? Mi se pare normal ca notarii sunt protejati de lege, dar ei abuzeaza de acest lucru. Am crezut ca acest site poate sa ma ajute cu o solutie nu cu sfaturi, n-am stiut exact scopul lui, am fost indrumat de altcineva catre acest site. Pana la urma eu am pus problema gresit, trebuia sa spun de la bun inceput ca nu ma intereseaza decat varianta "testament notarial". Multumesc.
Răspuns la discuția Problema testament notarial
Pai o pun pe ea sa faca un testament olograf, fac si eu unul care e fix la fel. Pe care il recunoaste legea? Nu mai veniti cu "expertiza grafoscopica" ca nu suntem in CSI MIAMI. Astea sunt filme. Ne indepartam de la esenta problemei. Poate sa ma ajute careva cu un testament notarial?
Răspuns la discuția Problema testament notarial
Prin urmare nu are valoare din moment ce nu e supus niciunei formalitati. Pot sa-mi fac 100 de testamente singur cu scrisul si semnatura ei. Nu e posibil ca cineva sa mosteneasca bunuri in baza unei mazgaleli. Eu vreau ca totul sa fie legal, nu sunt vreun combinator sau camatar sa fac magarii. E alegearea morala a mea si a familiei mele sa avem grija de ea si dorinta dansei da a ne lasa mostenire bunurile. Celelalte rude s-au aratat dezinteresate de grija pentru ea sau bunurile ei.
Răspuns la discuția Problema testament notarial
Batrana se poate deplasa cu taxiul. Nu are mostenitori directi. Exista ceva rude de gradul 3-4.Se pare ca nimeni nu a citit datele problemei. Problema nu e la mine. Am pierdut deja ceva timp pe discutii si amanari, mi-am luat si concediu, nereusind sa rezolv aceasta problema. Eu vroiam o solutie, nu sfaturi.
Răspuns la discuția Problema testament notarial
Eu stiu ce spuneti dumneavoastra. Nu cred ca o sa atace careva testamentul notarial dupa decesul acesteia si daca ar ataca ar pierde in instanta din moment ce semnez cu 2 martori.
Problema banilor nu se pune, d'aia nici nu i-am adus in discutie. Aici se pune problema refuzul constant din partea notarilor. Ce inseamna o "incheiere de respingere"? Cine credeti ca mi-ar acorda asa ceva si pe ce baza? Daca ma duc cu acea "mazgaleala" reprezentand "testamentul olograf" credeti ca vreun notar si-ar pune stampila si semnatura pe el?