avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate puedo_2004

Activitate puedo_2004

Saru'mana! Bănuiam. Acum am confirmarea.

raluk0207 a scris:

Nu pot, fiindcă nu sunt rude de sânge.
Dar, dacă bunica a avut bunuri proprii și a decedat prima, va fi moștenită de bunic (în calitate de soț supraviețuitor) si de cei 2 copii ai sai.
Mai departe, la decesul bunicului, partea acestuia va fi moștenită de toți cei 4 copii.

Bună seara! Bunica mea,la casatoria cu bunicul,acesta avea doi copii din prima căsătorie. Au avut împreună alți doi. Întrebarea mea este dacă cei doi copii ai bunicului din prima căsătorie pot veni la moștenirea bunicii,ca mamă vitregă.
Mulțumesc frumos! Și temeiul legal care ar fi?

MihailZC a scris:

Promitent-cumparatorul poate incheia un contract de arenda in sensul ca poate deveni arendas al terenului., adica il poate lua in arenda In schimb, numai proprietarul actual il poate da in arenda, in calitate de arendator.

Mulțumesc! În cazul acesta, dacă m-ați putea ajuta și cu temeiul legal, v-aș rămâne profund recunoscător.

Butuc Cristina Avocat a scris:

Până nu perfectați contractul de vânzare-cumpărare, din păcate, nu.
În schimb, în cazul în care termenul stipulat în cadrul promisiunii de încheiere a viitorului contract de vânzare-cumpărare a expirat, puteți solicita prin intermediul instantei o hotărâre judecătoarească care să țină loc de contract.

buna seara!. Un promitent cumparator poate incheia.in nume propriu.un contract de arenda pentru terenul pentru care detine o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare?
multumesc!
Discuție Moștenire
Bună ziua! Bunicii mei au decedat în 1983,bunicul și 2009,bunica. Sint 4 copii: 2 din prima căsătorie a bunicului și 2 dintr-a două. În titlul de proprietate eliberat potrivit L18/1991 figurează ca MD bunica urmată de cei 4 copii. Ce cote revin fiecăruia având în vedere că mama primilor doi a decedat în 1943?
Răspuns la discuția Reprezentare minor
Vânzare teren agricol.

raluk0207 a scris:

Si ce act doriti sa incheiati la notar?

Ce împuternicire este necesară pentru ca un terț să reprezimte un minor(14 ani) în fața notarului. Mai exact,ne aflăm copropietari pe același titlu de proprietate,minorul respectiv fiind moștenitor testamentar.
Nu vă doresc situația mea și bolile mele,nu vă doresc un soț (soție) care după ce ai intretinut-o în facultate să te lase în casă în weekend și de sărbători pentru a merge la amant. Imaginați-vă că această întrebare e adresată de o femeie. Ați vedea altfel lucrurile,nu? Faptul ca au trecut 9 ani de la divorț și n-am atentat la chenzina ei de 6000 de lei nu vă spune nimic despre caracterul meu? Și faptul că am adresat această întrebare aici nu presupune neapărat că o voi face. Așa că dacă nu ai un răspuns juridic de dat,vezi-ți de treabă dumitale.
În incapacitate de muncă sunt, gradul II,mă aflu in stare de nevoie,nu m-am recăsătorit,și divorțul s-a pronunțat din vina ambelor părți.
Ce aflu de la dvs este că incapacitatea,care a apărut în timpul casatoriei,să fi avut legătură cu aceasta. Adică cum?
Mulțumesc!