avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare minor

Ce împuternicire este necesară pentru ca un terț să reprezimte un minor(14 ani) în fața notarului. Mai exact,ne aflăm copropietari pe același titlu de proprietate,minorul respectiv fiind moștenitor testamentar.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:04, 12 Octombrie 2018
Si ce act doriti sa incheiati la notar?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe minori ii reprezinta parintii. Trebuie vazut dacae necesar si acordul Autoritatii tutelare. Asta depinde de act si de ce se urmareste prin el.
Vânzare teren agricol.

raluk0207 a scris:

Si ce act doriti sa incheiati la notar?

Un minor nu are bani să cumpere.
E nevoie de un procurator de fonduri.
Un minor are mereu fonduri de la parinti, bunici, pitici. Important e ca acea tranzactie sa stea in picioare sa se vada de ce oamenii aia vor sa procedeze asa, ca pare o simulare de act si asta deseori duce la desfiintari, totale sau partiale. In plus, procuratorul ala sa vezi cand o muri cum apar pretentii la mostenirea lui, inclusiv de bunuri donate in timpul vietii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare ... Ioana_ds Ioana_ds Bună ziua, Bunica dorește să facă un act de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct pe numele nepotului minor. Întrebarea este: se poate vinde acel ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare mironvasile mironvasile buna ziua! concubina mea o sa primeasca o mostenire prin act de vanzare-cumparare si vreau sa stiu daca poate sa-l treaca si pe baiatul nostru de 1 an la ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare in favoarea unui minor? Claudia Claudia Claudia Claudia Mama vrea sa lase apartamentul fiicei mele minora.Cum trebuie procedat (vezi toată discuția)