Buna ziua ! O prietena are un atelier de creatie si as vrea sa ma angajez la ea...si sa primesc banii pentru fiecare produs pe care il realizez eu....si eu sa-mi platesc si contractul de munca...prietena mea neavand niciun profit de pe urma mea. Ce este mai rentabil sa fac din punct de vedere financiar ? Sa-mi fac contract de munca sau sa-mi fac un pfa si sa inchei un contract de colaborare ?Ce sa fac sa dau mai putin la stat, pentru ca mi se pare cam mult sa dau 700 si ceva de lei pentru un contract de munca, dar totusi vreau sa fiu in regula. Mentionez ca nu voi ajunge la sume mai mari de 1000 de lei pe luna. Multumesc,
Buna seara! Vreau sa cumpar o masina maine din alt judet si maine ii va scoate nr.rosii proprietarul si imi va da si fiscal. Problema e ca acest certificat fiscal este valabil 30 de zile, iar cea mai rapida programare la RAR si la DRPCIV este abia pe 15 septembrie....deci nu am timp sa o inmatriculez in 30 de zile chiar daca vreau. Ce trebuie sa fac in acest caz ? Pot sa o iau in evidenta la primarie eu si sa nu mai conteze fiscalul de la vanzator ? Multumesc.
Buna seara,
Pe langa scutirea de la taxele de infiintare la un pfa pentru ca sunt student mai sunt si alte facilitati ? In special legate de contributia pe care trebuie sa o platesc pentru fiecare angajat ?
Multumesc!
Buna seara ! Sunt angajata la un PFA cu 4 ore (jumatate de norma) si imi platesc singura cartea de munca, dar mi se pare foarte mult, de luna viitoare depaseste 300 de lei. Intrebarea mea este: Pot sa fac cumva sa platesc mai putin ? Multumesc !
Buna seara. Detin o firma mica, la care voi avea un angajat in curand. Intrebarea mea este: Pot sa fac eu toate actele necesare si sa le depun in fiecare luna pentru acest salariat ca sa -i mearga vechimea ? Daca da, ce acte ar fi necesare lunar ? Multumesc. PS: Tinand cont ca este o firma mica, nu as vrea sa ma mai complic cu un contabil, plus ca am ceva de plata pt cartea de munca si as vrea sa scutesc un contabil.
Buna seara ! Am 18 ani si vreau sa mi infiintez o firma, mai exact o croitorie si as vrea sa aplic in programul pentru imm-uri pentru tineri (SRL-D)! As vrea sa stiu daca la inceput trebuie sa platesc ceva la infiintarea firmei, sau totul e gratis ? Apoi, am inteles ca pentru 4 angajati nu platesti asigurari sociale ? Dar platesc ceva ? Adica cam cat as plati la un salariu de 900 de lei ? Va multumesc !
Vecinul meu cu care nu ma inteleg e intrat cu gardul la mine cam 50 de cm pe distanta de vreo doi metri ! El nu crede ca e asa si a inceput cu jigniri etc ! Vreau sa aduc Cadastrul, dar am o intrebare ! Daca cei de la cadastru stabilesc ca asa e, e intrat la mine pot sa-i cer ceva daune/chirie? Multumesc