Buna ziua ! O prietena are un atelier de creatie si as vrea sa ma angajez la ea...si sa primesc banii pentru fiecare produs pe care il realizez eu....si eu sa-mi platesc si contractul de munca...prietena mea neavand niciun profit de pe urma mea. Ce este mai rentabil sa fac din punct de vedere financiar ? Sa-mi fac contract de munca sau sa-mi fac un pfa si sa inchei un contract de colaborare ?Ce sa fac sa dau mai putin la stat, pentru ca mi se pare cam mult sa dau 700 si ceva de lei pentru un contract de munca, dar totusi vreau sa fiu in regula. Mentionez ca nu voi ajunge la sume mai mari de 1000 de lei pe luna. Multumesc,
Este mult mai simplu să întrerupi un CIM decât să radiezi un PFA, iar dacă ar fi vorba de un venit constant, pe lungă durată, de ce să nu mergeți totuși pe o societate, sau chiar un Srl-d, dacă aveți posibilitatea. Aveți și câteva facilități de la stat pentru început.
Când spuneți, sume de 1000 lei/lună, vă referiți că dvs veți lucra în valoare de acestă sumă? Că este suma pe care ar trebui să o încasați de la prietena dvs?
Deoarece un contract de muncă, implică o sumă fixă în fiecare lună să iasă din contabilitatea SRL-ului către dvs, plus taxele către stat pe care probabil ar trebui să le achitați dvs? Sau le va achita prietena și apoi vă va da un salariu fix în fiecare lună?
PFA vă ofera mai multă flexibilitate în stabilirea condițiilor colaborării, veți putea fi plătită pentru fiecare obiect creat pentru firma respectivă, dar de obligațiile financiare către stat, declarații, plata impozitelor...etc, vă veți ocupa dvs.
Îi/pfa/srl?
sveta izbash
Buna ziua. Vreau sa îmi deschid o firma de decorațiuni handmade. Am vorbit cu un jurist și el mi-a recomandat sa îmi fac întreprindere individuală. Am ... (vezi toată discuția)
Evaziune prin pfa?
mucea
Avem urmatorul caz:
1. Patronul are mai multe firme F1, F2 si F3
2. Sunt angajat la F1 cu contract de munca,am salariul real trecut in cartea de munca sa ... (vezi toată discuția)