avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator2015

Activitate utilizator2015

Răspuns la discuția teren cu viciu .
Mulțumesc pentru răspuns. Dar as putea între timp sa merg mai departe cu săpăturile (pe banii mei) și construcția pina la definitivarea procesulu?
Ar trebuii sa vina cineva sa facă constatare la teren sa pot demonstra ulterior în ce stadiu este terenu?


În anul 2020 am cumpărat un teren de la un domn dar în actele de proprietate erau parintii lui. a durat doi ani de zile până am obținut autorizația de construcție. iar acum când ne am apucat de săpat am aflat că terenul are umplutură de gunoi. Deci nu umplutură de la dărâmături pur și simplu umplutură de gunoi cu cârpe celofane cauciucuri și copaci. Eu ca să construiesc trebuie să scot tot gunoiul la suprafața pe care trebuie să construiesc cu o adâncime de 1,80 atât este umplutura 1.80 până la pământ .Am încercat să dau de persoana care o contactasem când am cumpărat terenul iar acest om a murit .dar părinții lui care sunt proprietarii în acte încă trăiesc. Am încercat să vorbesc cu ei prima oară doamna Recunoaște că fiul ei cu alt om care a cumpărat și el un teren lângă mine au băgat mai multe mașini ,ea spune de umplutură. acest om mi a recunoscut și mie la telefon că a băgat 250 de mașini pe toată suprafața terenului dar nu recunoaște că a fost gunoi.. în contractul de vânzare cumpărare care a fost făcut la notar în 2020 este scris că terenul este fără viciu .acum eu nu știu exact dacă faptul că ei au pus o umplutură de gunoi și deasupra 30 de cm de pământ este un viciu sau nu. ieri când i am spus doamnei că o să dau în judecată pentru că pe mine mă costă foarte mult să scot acea umplutură de gunoi și să o transport la groapă doamna s a speriat si a spus ca ne intelegem.Între timp a vorbit cu acest domn care s a ocupat cu fiul ei de umplerea terenului și a spus că ei nu au nici o vină Că înainte acolo lumea a aruncat gunoi, că ei doar au pus pământ și este vina mea că eu vreau să construiesc o clădire mai mare pentru că dacă aș face o casă micuță doar pe parter nu ar trebui să mai scot gunoiul de acolo aș putea să îmi fac fundația în gunoiul ăla .doamna spune că ea este amărâtă că i a murit copilul că este bătrână și că nu am ce să i fac și că sunt nebună eu.ce este dw făcut.?
Am construit casa mea în anul 2012. Dar am obținut autorizația în 2015. Problema este ca eu am construit cu retragerile care erau în 2012 și am o laterala a casei pe hotar(cu toate ca după casa mea este un mare cimp la care nu se găsesc proprietarii) iar in autorizatie ar fii trebuit sa las 2m . M au pus sa plătesc impozit pe construcție dar nu îmi fac intabularea/recepția pt ca nu am respectat autorizația. Ce e de făcut?
Mentionez ca sunt ospatarita .stau toata ziua in picioare. Am avut concediu medical si m-au terorizat sa vin la munca.ma sunau incontinuu sa vin
Buna ziua ! Am si eu o intrebare in legatura cu concediul de risc maternal . Am sarcina de 20 saptamani ,medicul meu ginecolog mi a dat o adeverinta si o scrisoare medicala pt a mi putea da medicul de familie concediul de risc. Eu le am predat angajatorului si angajatorul mi a spus ca nu poate sa mi dea raportul de la medicina muncii . Fara raportul de la medicina muncii nu pot lua concediu de la medicul de familie . Ce pot face in situatia asta ? Pot rezolva ? Am alta solutie ?

ca sa constate ce? copilul o sa fie recunoscut de tata, ei stau impreuna la mine in casa.
Cornel Vasile a scris:

Da,poate beneficia de asa ceva ... dar , avand in vedere ca nu sunt casatoriti se va face o ancheta sociala.

buna ziua.fiul meu are 2 locuri de munca si ia in total 2700ron(27mil) net.
vechimea la cele 2 locuri depaseste 1 an.. nu este casatorit legitim cu iubita lui. ea o sa nasca in noiembrie. se poate ca el sa intre in concediu pt cresterea copilului chiar daca nu sunt casatoriti? si daca da de ce suma ar beneficia?
buna ziua. linga terenul tatalui meu era un teren care pe timpuri a fost o groapa de la o bomba.apoi pe timpul lui ceausescu oamenii aruncau gunoiul.in actele primariei ne apare ca vecin " mostenitorii ion vlad" . nu se stie cine aunt acesti mostenitori pt ca nu a venit nimeni niciodata.nici nu stim exact cit teren detinea acest ion vlad. dupa revolutie tatal meu a curatat de gunoi si ingradit o parte de teren pt a nu mai fii aruncate gunoaie linga gardul nostru.cei de la primarie nu stiu nimic despre acesti mostenitori. am vrut sa platim impozit la circa financiara dar nu se poate. exista vreo posibilitate sa intram oficial in posesia acestui teren?multumesc
buna ziua. am si eu urmatoarea problema: aveam 14 puncte din diferite amenzi.acum m-a oprit un echipaj .m-a luat radarul cu 77 km .mi-au dat amenda si 3 puncte .asta inseamna ca trebuie sa imi suspende permisul pe 3 luni ,fara drept de reexaminare (pt ca am ma avut permisul suspendat o data anul asta si am beneficiat de o reexaminare).cineva m-a sfatuit sa fac contestatie pe motiv ca nu mi-au scris bine nr de la masina. ce sanse am sa se anuleze procesul verbal,sau ce pot face sa nu imi ia permisul din nou?va multumesc anticipat pt sfaturi.