avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cu viciu .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cu viciu .

În anul 2020 am cumpărat un teren de la un domn dar în actele de proprietate erau parintii lui. a durat doi ani de zile până am obținut autorizația de construcție. iar acum când ne am apucat de săpat am aflat că terenul are umplutură de gunoi. Deci nu umplutură de la dărâmături pur și simplu umplutură de gunoi cu cârpe celofane cauciucuri și copaci. Eu ca să construiesc trebuie să scot tot gunoiul la suprafața pe care trebuie să construiesc cu o adâncime de 1,80 atât este umplutura 1.80 până la pământ .Am încercat să dau de persoana care o contactasem când am cumpărat terenul iar acest om a murit .dar părinții lui care sunt proprietarii în acte încă trăiesc. Am încercat să vorbesc cu ei prima oară doamna Recunoaște că fiul ei cu alt om care a cumpărat și el un teren lângă mine au băgat mai multe mașini ,ea spune de umplutură. acest om mi a recunoscut și mie la telefon că a băgat 250 de mașini pe toată suprafața terenului dar nu recunoaște că a fost gunoi.. în contractul de vânzare cumpărare care a fost făcut la notar în 2020 este scris că terenul este fără viciu .acum eu nu știu exact dacă faptul că ei au pus o umplutură de gunoi și deasupra 30 de cm de pământ este un viciu sau nu. ieri când i am spus doamnei că o să dau în judecată pentru că pe mine mă costă foarte mult să scot acea umplutură de gunoi și să o transport la groapă doamna s a speriat si a spus ca ne intelegem.Între timp a vorbit cu acest domn care s a ocupat cu fiul ei de umplerea terenului și a spus că ei nu au nici o vină Că înainte acolo lumea a aruncat gunoi, că ei doar au pus pământ și este vina mea că eu vreau să construiesc o clădire mai mare pentru că dacă aș face o casă micuță doar pe parter nu ar trebui să mai scot gunoiul de acolo aș putea să îmi fac fundația în gunoiul ăla .doamna spune că ea este amărâtă că i a murit copilul că este bătrână și că nu am ce să i fac și că sunt nebună eu.ce este dw făcut.?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:51, 27 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actele le-ati facut cu proprietarii din acte, pe ei trebuie sa ii dati in judecata, procesul va dura.
Apelati la un avocat sa ii notifice despre viciu, scrieti ca puteti cere rezolutiunea sau micsorarea pretului, iar pretentiile dvs vor constitui costul cu ridicarea gunoiului.
Stie avocatul ce sa le scrie si daca nu ajungeti la intelegere, va trebui sa ii dati in judecata.
Mulțumesc pentru răspuns. Dar as putea între timp sa merg mai departe cu săpăturile (pe banii mei) și construcția pina la definitivarea procesulu?
Ar trebuii sa vina cineva sa facă constatare la teren sa pot demonstra ulterior în ce stadiu este terenu?


Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator
trebuie sa va faceti probe sa dovediti si viciul si costurile suplimetare.
Mergeti la un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate Andreea cip Andreea cip Buna seara..din nou...tot merg din avocat in avocat dar e foarte greu sa se gaseasca o solutie pentru problema incurcata cu care ma confrunt...daca bunicii mei ... (vezi toată discuția)
Act de donatie Nashul Nashul Buna ziua. Cine ma poate ajuta in problema unui ACT de DONATIE. {suntem trei frati ,iar ultimul parinte a murit acum 10ani. De pe urma parintilor ne-au ramas ... (vezi toată discuția)
Pot sa am castig? Badin Simona Badin Simona Buna ziua, Sunt pentru prima data pe acest forum si vin si eu cu o intrebare.Mama mea a primit mostenire de la parinti ei un teren.Cand a fost sa isi refaca ... (vezi toată discuția)