avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia crestere copil platita catre tata?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia crestere copil platita catre tata?

buna ziua.fiul meu are 2 locuri de munca si ia in total 2700ron(27mil) net.
vechimea la cele 2 locuri depaseste 1 an.. nu este casatorit legitim cu iubita lui. ea o sa nasca in noiembrie. se poate ca el sa intre in concediu pt cresterea copilului chiar daca nu sunt casatoriti? si daca da de ce suma ar beneficia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:44, 27 Septembrie 2019
Buna ziua,
Se poate.
Actele necesare la gasiti in link-ul de mai jos, art 13, sau intrebati la primaria de domiciliu
[ link extern ]
Da,poate beneficia de asa ceva ... dar , avand in vedere ca nu sunt casatoriti se va face o ancheta sociala.

ca sa constate ce? copilul o sa fie recunoscut de tata, ei stau impreuna la mine in casa.
Cornel Vasile a scris:

Da,poate beneficia de asa ceva ... dar , avand in vedere ca nu sunt casatoriti se va face o ancheta sociala.

In situația în care părinții copilului nu sunt căsătoriți, dar copilul a fost recunoscut, îndeplinirea condițiilor pentru acordarea indemnizației pentru creșterea copilului se demonstrează prin efectuarea anchetei sociale (document ce va fi inclus în dosarul pentru acordarea dreptului împreună cu celelalte acte doveditoare), numai în situația în care drepturile sunt solicitate direct de către tatăl copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de creșterea copilului Uifalean Uifalean Dacă părinți nu sant căsătoriți, tata poate lua concediu de creșterea copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizație copil Denisa1009 Denisa1009 Eu și iubitul meu încă nu suntem căsătoriți,copilul e pe numele lui,ca sa depun actele pentru indemnizația de creștere tb sa mai arest ceva in plus?iar ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului rby58 rby58 buna!concubina mea a nascut iar eu doresc sa intru in ccc.suntem angajati ambi.am recunoscut copilul si mi poarta numele.angajatorul meu spune ca nu pot eu ... (vezi toată discuția)