avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

buna!concubina mea a nascut iar eu doresc sa intru in ccc.suntem angajati ambi.am recunoscut copilul si mi poarta numele.angajatorul meu spune ca nu pot eu intra in concediu deoarece nu suntem casatoriti...si ca nu pot dovedi ca este copilul meu..desi eu l am recunoscut ..rog ceva indrumari!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
rby58, utilizator
Cel mai recent răspuns: rby58 , utilizator 08:27, 13 Decembrie 2018
1. Daca ati recunoscut copilul, pe certificatul de nastere este scris numele dvs. la tata, atunci beneficiati de indemnizatia CCC.

2. În situaţia în care părinţii copilului nu sunt căsătoriţi, dar copilul a fost recunoscut, îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului se demonstrează prin efectuarea ANCHETEI SOCIALE (document ce va fi inclus în dosarul pentru acordarea dreptului împreună cu celelalte acte doveditoare).
În acest sens, anterior depunerii dosarului pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, părinţii necăsătoriţi, dar al căror copil este recunoscut trebuie să se adreseze Direcţiei pentru Protecţia Copilului din sectorul sau localitatea in care locuiesc parintii copilului.

3. Potrivit OUG 111/2010, de indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal iulia_79 iulia_79 Un cuplu, necasatoriti, ambii cetateni romani, ea are si cetatenie din Republica Moldova. Ea insarcinata, vrea cu orice pret sa nasca in Republica Modova, apoi ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal adirevo adirevo Daca nu suntem casatoriti..eu ca TATA pot sa imi iau concediu prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie hmarce hmarce Care dintre parintii necasatoriti la data nasterii unui copil poate sa intre in CCC ? (vezi toată discuția)