avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Daca nu suntem casatoriti..eu ca TATA pot sa imi iau concediu prenatal?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 21:59, 21 Noiembrie 2014
Concediu prenatal si postnatal beneficiaza mama, pentru ca poarta copilul 9 luni , naste, alapteaza, Dvs. beneficiati de cel putin 5 zile platite pt. evenimente deosebite in familie (depinde de aveti in regulamentul intern si/sau contract colectiv la nivel de unitate).
Daca ati recunoscut copilul, pe certificatul de nastere este scris numele Dvs. la tata, beneficiati de concediu platit pentru ingrijirea copilului.
In legislatie avem calitatea de parinte al copilului, beneficiati de toate drepturile in calitate de parinte al copilului.
Ultima modificare: Marți, 18 Noiembrie 2014
Samoila Georgeta P.F.A., Consultant resurse umane
1. De concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) benficiaza numai mama copilului.

2. Dvs., tatal copilului, puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta copilului de 1 an sau 2 ani.

3. Spuneti la care din aceste concedii v-ati referit dvs.
adirevo a scris:

Daca nu suntem casatoriti..eu ca TATA pot sa imi iau concediu prenatal?

Scuze, v-am informat gresit, vreau sa corectez.
În situaţia în care părinţii copilului nu sunt căsătoriţi, dar copilul a fost recunoscut, îndeplinirea condiţiilor pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului se demonstrează prin efectuarea ANCHETEI SOCIALE (document ce va fi inclus în dosarul pentru acordarea dreptului împreună cu celelalte acte doveditoare).
În acest sens, anterior depunerii dosarului pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, părinţii necăsătoriţi, dar al căror copil este recunoscut trebuie să se adreseze Direcţiei pentru Protecţia Copilului din sectorul sau localitatea in care locuiesc parintii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului rby58 rby58 buna!concubina mea a nascut iar eu doresc sa intru in ccc.suntem angajati ambi.am recunoscut copilul si mi poarta numele.angajatorul meu spune ca nu pot eu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal iulia_79 iulia_79 Un cuplu, necasatoriti, ambii cetateni romani, ea are si cetatenie din Republica Moldova. Ea insarcinata, vrea cu orice pret sa nasca in Republica Modova, apoi ... (vezi toată discuția)