Buna seara.Am si eu o problema cu bransare la gaze.Am depus dosarul la distrigaz în iunie 2017.Am asteptat 6 luni si am sunat la ei.Au spus că dosarul a fost aprobat si ă fost trimis către INSPET pentru a face săpăturile si bransare.Pe 21 februarie am primit telefon de la INSPET ca le mai trebuie extras cf si dau drumul la lucrare.Am fost si am făcut,le-am dus si am asteptat sa înceapă.Numai ca nu s-a intamplat nimic.Saptamana asta am sunat sa vad de ce nu a venit nimeni,si raspunsul primit ă fost ca imi trebuie planul de situație și amplasament la zi de la ocpi.Le-am spus că m-au pus sa le duc extrasul ca doar de ăla aveau nevoie si ei au spus că nu mai e nevoie de cf.Din cauza asta nu stiu ce sa fac.Ma duc dau taxa scot planul de încadrare si pe urma sa imi spuna ca nu le mai trebuie ca le trebuie altceva.Si nu inteleg din moment ce toate actele le-am pus la dosar si a primit toate avizele inclusiv de la primărie de ce sunt pusă în situația în care trebuie să mai adaug acte.?E mai dificil la mine deoarece fac drumuri Franta -Romania pentru birocrația asta.Am copilul cu handicap grav și e pe tratament în Franta.Saptamana trecuta a fost operat.Il las cu părinții mei,eu fiind mai tânără și putând face fata drumurilor dar ma grăbesc si eu.Nu îl pot aduce în țară dacă nu am condiții cat de cat pentru el.Ce ma sfătuiți să fac.?Am un plan de încadrare si amplasament în dosarul autorizat de primărie la finalizarea construcției pe care scrie aprobat pentru neschimbate.Credeti ca l-ar accepta sau sunt obligată să dau taxe degeaba cum am făcut pentru extrasul cf?Va multumesc anticipat!
Am si eu o intrebare.Daca sunt in divort si am copil minor care are grad grav de handicap si in prima hotarare mi s-a incredintat ca minorul sa ramana la mine dar cu tutela comuna(am facut recurs,deoarece copilul nu poate avea un program de vizite deoarece nu se stie niciodata starea de sanatate ce ne rezerva)Daca as dori tutela exclusiva a minorului intrucat minorul beneficiaza de asigurarai medicale in Franta si acolo isi petrece cel mai mult timp la tratament si exercitii.Ce ar trebui sa fac,deoarece eu intentionez sa o imputernicesc pe bunica minorului sa stea cu el in spitale acolo si sa se ocupe de el deoarece eu lucrez acolo pentru a castiga bani sa am grija sa nu ii lipseasca nimic.As avea acte doveditoare cum ca e asigurat acolo pe asigurarea bunicului si face tratamnet si tot ce e necesar unui copil cu boala lui acolo.Dar ce as putea face?i.Eu si mama si tatal meu ne zbatem sa il facem cat se poate mai bine, sa ii facem viata frumoasa.Ce as putea face?Boala copilului retard neuro-psiho-motor,paralizie cerebrala,crize epileptice.Am nevoie de un sfatDe cate ori as veni cu minorul in tara as anunta tatal sa vina sa il vada,nu vreau sa il indepartez de copil.Vreau doar sa nu am nevoie de semnatura lui ori de cate ori plec cu copilul la tratament deoarece nu se stie niciodata ,si la o urgenta sa nu pot da de tatal lui.Pot sa dau si o declaratie in fata dumneavoastra ca nu il scot din viata copilului si o sa permit vizitarea lui cand este in tara de catre tata..Multumesc anticipat!!!
Dosarul contie actele de boala ale copilului,declaratiile mele si ale unui martor din partea mea.Nu a depus nimic la dosar decat verbal a spus ca vrea si el drepturi la copil si instanta i-a si acordat program de vizita si sa plateasca pensie alimentara,aceasta este decizia contestata de mn si de avocata mea.Un copil in starea lui de sanatate nu poate avea un program fix de vizita niciodata.In tara a stat mai mult in spital decat acasa.
Buna ziua.am si eu mai multe intrebari.Am intentat divort in 2012,am un copil acum invarsta de 5 ani cu grad grav de handicap.Pana la ora asta am primit o haotarare de divort dupa doi ani care desigur ca am contestat-o,deoarece desi a durat atat nu am obtinut nimik cu toate ca fiind mama cred ca am dreptul asupra copilului si fiind un copil cu grad grav de handicap care nu merge nu vorbeste nu prea se misca in general,retard psihic si multe altele am cerut custodia exclusiva a minorului deoarece eu trebuie sa ies des cu el din tara la tratament,mai ales ca acum e asigurat in franta.Tatal nu l-a dorit,a zis ca eu am vrut copil sa mi-l cresc,in schimb la tribunal a zis ca vrea si el drept la copil,asta ca sa nu pot face copilul bine.O sa atarn de el toata viata sa mi se dea semnaturi si procuripentru iesirea cu copilul din tara.Ce pot face?Nu exista nici o lege si pentru copii cu handicap?Vreau sa spun ca din 2012 nu si-a mai vazut copilul.A trecut o data dar eu si copilul eram la kinetoterapie in strainatate.Nu pot sa fac un program de vizita unui copil care este mai mult in spital si care trebuie pentru binele lui sa il scot din tara mai mult decat sa stea in tara/Este un copil care necesita multa atentie si mult tratament.In Franta e alta lege,cei de acolo indrumandu-ma sa il trec in grija parintilor mei care sunt stabiliti acolo de ceva timp ,asa am reusit sa ii fac asigurare prin asigurarea tatalui meu.Dar nu cred ca exista nici pentru asta o lege in romania.Si daca nu obtin custodia exclusiva nu o sa pot da nici macar o procura notariala pentru el.Specific ca el trebuie sa stea acolo mult timp si in timpul asta eu lucrez si mama mea se ocupa de programul lui de tratament si exercitii facute de medicii de acolo.Am nevoie de un sfat.Va multumesc mult.
Buna ziua.Am si eu o problema?Am incheiat in octombrie pe 22 un contract de inchiriere.Toate bune.Proprietara a fost draguta si a dus lumina la zi .Am platit eu o datorie la cablu pe luna octombrie car enu cred ca era toata pentru mine revin cu data veniriii mele 22.Nu a fost nimic.Sunt cu lumina si cablul la zi.Problema mare este intretinerea.Cand am venit eu era afisata pe septembrie cu doua persoane si a zis ca o sa rezolve dansa si cu intretinerea sa ma duca la zi.Acum administratora a bagat de la dansa ,fiindca nu s-a mai facut nici o citire la apometre .Am vorbit cu proprietara sa rezilve ca este restanta si mie nu imi place situatia.Luna aceasta i-am dat banii pe chirie cu 4 zile mai devreme numai sa rezolve cu intretinerea.A fost a achitat restanta dar nu si luna octombrie pe care erau tot doua persoane.Eu i-am spus si e specificat si in contract ca sunt singura.A zis ca trebuie sa platesc eu pe octombrie ca e intretinerea mea.Nu ma deranja nici asta.Pierderea mea era dar scapam de o chestie.A afisat intretinerea pe noiembrie si tot doua persoane sunt.Eu stau singura si sa platesc pentru doi nu imi convine.Se vede ca proprietara nu a vorbit la intretinere ca sunt doar o persoana.Mi-a dat apa pe zero lei ca sa ajunga ce am eu pe apometre cu ce are administratora,dar caldura si gazele eu le platesc dublu si alte cheltuieli.....Se poate face reziliere de contract?Si pot sa imi primesc garantia inapoi date fiind toate astea?Eu nu pot sa stau intr-o chirie in care proprietara nu tine cont de ce am vorbit si ce scrie pe contract(o persoana).