avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil cu handicap

Am si eu o intrebare.Daca sunt in divort si am copil minor care are grad grav de handicap si in prima hotarare mi s-a incredintat ca minorul sa ramana la mine dar cu tutela comuna(am facut recurs,deoarece copilul nu poate avea un program de vizite deoarece nu se stie niciodata starea de sanatate ce ne rezerva)Daca as dori tutela exclusiva a minorului intrucat minorul beneficiaza de asigurarai medicale in Franta si acolo isi petrece cel mai mult timp la tratament si exercitii.Ce ar trebui sa fac,deoarece eu intentionez sa o imputernicesc pe bunica minorului sa stea cu el in spitale acolo si sa se ocupe de el deoarece eu lucrez acolo pentru a castiga bani sa am grija sa nu ii lipseasca nimic.As avea acte doveditoare cum ca e asigurat acolo pe asigurarea bunicului si face tratamnet si tot ce e necesar unui copil cu boala lui acolo.Dar ce as putea face?i.Eu si mama si tatal meu ne zbatem sa il facem cat se poate mai bine, sa ii facem viata frumoasa.Ce as putea face?Boala copilului retard neuro-psiho-motor,paralizie cerebrala,crize epileptice.Am nevoie de un sfatDe cate ori as veni cu minorul in tara as anunta tatal sa vina sa il vada,nu vreau sa il indepartez de copil.Vreau doar sa nu am nevoie de semnatura lui ori de cate ori plec cu copilul la tratament deoarece nu se stie niciodata ,si la o urgenta sa nu pot da de tatal lui.Pot sa dau si o declaratie in fata dumneavoastra ca nu il scot din viata copilului si o sa permit vizitarea lui cand este in tara de catre tata..Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: yo_aura , utilizator 10:47, 4 Martie 2015
In aceste cazuri de regula instanta da o hotarare care suplineste acordul tatalui, motivati bine cererea in instanta si aveti sanse ca obtineti ce doriti.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor yo_aura yo_aura Buna ziua.am si eu mai multe intrebari.Am intentat divort in 2012,am un copil acum invarsta de 5 ani cu grad grav de handicap.Pana la ora asta am primit o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva tatalui atunci cand nici un parinte nu are tutela copilului Florentina_A Florentina_A Revin la un subiect abordat acum cateva zile. Este vorba despre un copil minor care nu este incredintat pana acum nici unui parinte. Mama si-a dat acordul prin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de ... Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, bunicul patern al copilului meu de 6 ani, bunic de 75 ani cu probleme mari de sanatate neuro psihiatrica (boala Parkinson, dementa, sindrom anxios ... (vezi toată discuția)