Buna ziua, am avut o relatie de 25 anii cu un barbat din care au rezultat 2 copii, dar nu am fost casatoriti , acesta a plecat cu alta femeie care a avut o relatie de cativa ani si s-a casatorit cu acesta dupa 3 ani . Intrebarea mea este cum pot intra copii in posesia bunurilor tatalui lor ? acesta a murit anul acesta
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati intr-o problema foarte delicata pentru a gasii o rezolvare.
Am convietuit timp de 25 de ani cu un barbat cu care am doi copii , nu am fost casatoriti legal , in noiembrie 2015 acesta a plecat in Franta mintindu-ne si pe mine si pe copii ca o sa munceasca acolo pentru a fii mai bine familiei noastre noi am crezut, dar in februarie 2015 am aflat de la primarul localitatii unde lucrase el ca de fapt el plecase cu o femeie de moravuri usoare cu 35 de ani mai tanara, care avea copii cu un alt barbat si care acesta ii luase cu el in Franta unde le-a inchiriat o casa crezand ca noi nu vom afla si el va duce viata de dezmat linistit.
Numai ca a fost concediat de acolo si cand s-a intors acasa a invocat o multime de minciuni .
Spunandu-i ca am aflat ce a facut si-a luat si ultimile bagaje si a zis ca nu e treaba mea ce face el, de atunci nu am reusit sa mai dau de el tinea telefonul inchis si-a schimbat nr de tel, o singura data s-a dus la copil la liceu isi i-a lasat 50 de lei.
va rog spuneti-mi cui trebuie sa ma adresez cum sa procedez cu acest om care si-a abandonat copii, copii au inceput scoala si nu am cum s-a le asigur cele necesarfe traiului si pt scoala, fata ce mare trebuie sa plece la facultate este anul 5 la medicina si nu stiu ce o sa fac,va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac, multumesc !
Am locuit , convietuit cu un barbat timp de 25 ani fara a fii casatoriti legal , in decembrie 2014 acesta dupa multe luni de incercari sa munceasca in strainatate a primit acordul sa lucreze in Franta ca medic . Eu si copii pe care ii avem doi copii l-am ajutat atat cat ne-a stat in putinta sa il ajutam sa plece sa avem un trai mai bun, asa zicea el numai ca el a premeditat plecarea cu o femeie de moravuri usoare mai tanara cu 30 de ani cu doi copii ai ei facuti cu alti barbati , care sa despartit de barbatul cu are 1 sau 2 copii pentru ca a prins-o in patul lui cu alt barbat cand intretinea relatii sexuale cu acesta .
Noi incercand sa luam leg telefonic cu el niciodata nu ne raspundea sau raspundea dupa multe zile sub pretextul ca nu are net sau nu are cartele multe alte minciuni.
Eu am aflat dupa 2 luni de ce facea el acolo cum a inchiriat o casa in Franta cum statea acolo cu cu profitoarea si copii ei cheltuind banii care trebuia sa trimita copiilor ii cheltuia cu prosituata care era.
In februarie ma trezesc cu el acasa spunand ca nu a mers bine acolo ca a ramas fara slujba si multe alte inventii de ale lui, eu cand i-am spus ce am aflat ca a facut el acolo a inceput sa ma injure sa ma loveasca si a facut bagajele ce au ma ramas in casa ca celelalte erau deja luate si a inchirirat o casa la tara unde avea sa stea cu femeia care m-ia distrus familia si-a schimbat nr de tel si nu a vrut sa mai vorbeasca cu copii sau cu mine nu-l intereseaza daca au copii ce manca , ce imbraca, cu ce platesc facturile , motivand ca nu are bani, dar el a luat 1500 euro de acolo pe care ia tocat prostituata care se p-limba cu masina zilnic iar pe copii nu vrea sa-i vada iar bietii copii sufera nu inteleg de ce se poarta tatal lor asa., cand vrea sa vorbeasca la tel femeia usuratica ii ia tel din mana si vorbeste urat copiilor iar omul asta nu zice nimic nu stiu ce a reusit sa il schimbe ata de radical sa ajunga la 62 de ani fara munca fara respect fata de familie sa fie rusinea oamenilor .
Va rog spuneti-mi cum sa procedez sa-l fac sa fie responsabil pentru cresterea copiilor eu nu mai am resurse sa traim .
cei doi copii pe care ii avem impreuna unul este clasa a XI are 17ani, iar fata este anul IV la medicina are 23 ani nu mai pot sa fata fata platilor si nici strictul necesa sa supravietuim.
Cum si ce trebuie sa fac?Multumesc !
Pe scurt, am convietuit 25 ani cu un barbat cu care am 2 copii in noiembrie anul trecut 2014 el a plecat in Franta spunandu-ne mie si copiilor ca o sa munceasca ca va fii mai bine pentru noi, a inceput sa -si ia toate bagajele mintandu-ne ca o sa ne cheme si pe noi. In decembrie sa intors sub pretextul ca nu stiu ce documente ii trebuiesc si a luat si a doua masina pe prima lasand-o in Franta, de cate ori il sunam spune ca nu are net, ca nu are credit alte scuze dar de fapt am aflat mai tarziu ca el a plecat cu o femeie de moravuri usoare care avea si doi copii cu alti barbati si pe care ii intreinea acolo a inchiriat un apartament , mergeau la restaurant le-a imbracat le intretinea iar eu cand reuseam sa vorbesc cu el ca nu au copii cele necesare traiului el spunea ca nu are bani .In februarie ma trezesc cu el cu o geanta spunand ca a reziliat contractul ca nu a mers acolo . dar va cauta alt contract si a inceput sa care din nou bagaje , plec dimineat si venea seara cand l-am intrebat unde umbla a ineceput sa vorbeasca injurios si ca nu e treaba mea , atunci am inceput sa intreb vecini unde aveam o casa la tara daca l-au vazut si asa am aflat de desfraul, minciunile lui si ca a inchiriat o casa unde sa stea cu acea femeie care mi-a distrus casnicia si viitorul copiilor mei dar ce este mai grav ca el isi tinea tele inchise , nmu raspundea copiilor nu ii intretine. 1 luna intreaga am inercat sa dau de el nestiind unde se afla iar cand fostul sot al profitoarei care este intretinuta mi-a spus ca a divortat de ia pentru ca a pins-o in casa lui in patul lui cu alt barbat si ca este de cea mai joasa speta m-am infuriat foarte rau si m-am dus la casa pe care el a inchiriat-o si am intrat cu forta in curte am ibnceput sa bat in geamuri am si spart niste geamuri in speranta ca va iesii din casa numai ca nu era acolo ci era cu vagaboanta la plimbare cu masina. Acolo erau copii femeii carora le-am spus sa plece de acolo ca eu am venit sa vorbesc cu tata copiilor mei , acestia au sunat-o spunandu-i ca sunt acolo, iar primul lucru care l-a facut acest om care este tata copiilor mei sa dus primul la politie punand-o pe aceasta sa faca plangere importiva mea pentru violare de domicilu. In acelasi timp am ajuns si eu la politie unde am dat de ei acolo. degeaba le-am ca nu am violat nici o casa ca a fost singura modalitate de incerca sa vorbesc cu despre intreinerea copiilor, ca acesta femeie nu are nici un drept acolo ca nu este chirias ,nu ea plateste chirie ci tatal copiilor mei, ca nu este decat o intretinuta platita pentru acte sexuale si nimic mai mult , ca acesta nu are dreptul sa derpuna plangere iar pentru asta mi-au facut dosar penal . va rog sa-mi spuneti daca este drept sa ia in consideratie aceasta plangere?ce pot sa fac?