avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate GabT

Activitate GabT

Mulțumesc pentru răspuns.
Din păcate și eu am încercat sa discut cu ambele și nu pot scoate niciun cuvânt, nu știu cum altcineva ar putea face ceva ca să demonstreze vinovăția soției
Cum pot proceda in situatia in care sotia (in curand fosta-sotie) vorbeste urat despre mine cu fiica noastra (in varsta de 6 ani)?
Fiind mai apropiata de ea, fiica mea crede totul si acum nu vrea sa ma mai vada.
Inregistrarea conversatiilor este legala? Daca da, se poate folosi ca o proba?
Ce solutii exista?

Multumesc frumos.
Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu urmatoarele dileme; in cazul divortului / partajului:
1. Ce se intampla cu banii din conturile sotiilor? Se impart 50%-50%?
2. Ce se intampla cu criptomonedelor de pe diferite platforme care au doar un "potential" profit? Se vor estima la o anumita valoare, se vor vinde etc si se vor imparti 50%-50% intre soti?

Multumesc frumos.

Cu stima,
Răspuns la discuția Divorț cu copil mic (tată)
Va mulțumesc pentru răspuns.

Cu stimă,

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mergeți la un avocat pt o discuție, în principal sunt 2 procese /probleme care se rezolva separat,desfacerea casatoriei/divorțul și partajul bunurilor dobandite în timpul casatoriei partaj care se poate realiza și de comun acord la notar.Ce o sa obțineți în mod cert o sa fie "custodie comuna"si un drept de vizita.In general domiciliul copilului minor se stabilește la mama ,custodia unică este o excepție.Faptul că v-a înșelat poate sa fie un motiv de divorț dar nu o sa influențeze custodia sau partajul.Sunt foarte multe lucruri de discutat ,aspecte care re-ulta din discuția cu un av si care nu pot sa fie atinse pe un forum.

Răspuns la discuția Divorț cu copil mic (tată)
Suna ca o discriminare, nu? Dar am înțeles ideea.
Va mulțumesc.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Intr-o proportie covarsitoare, locuinta minorului este stabilita la mama.(art. 400 din Codul civil ).

Infidelitatea reprezinta un motiv invocat in vederea desfacerii casatoriei.

Vizitarea se poate realiza in week-end-uri (doua , de principiu),cat si in perioada vacantelor scolare.( in prima jumatate a acestora, sau in ultima ).

Vizitarea poate fi stabilita si etapizat, in functie de varsta minorului.

Partajul, de principiu, este realizat dupa divort.

Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani.
Îmi doresc să știu la ce să mă aștept.
Cine pleacă din casă? (este casa amândurora) dacă plec eu, voi fi despagubit pentru partea mea?
Cum este plătită pensia alimentară?
Cum pot fi stabilite vizitele?
Cum pot câștiga custodia copilului? Ea a înșelat, în lipsa mea, în casa noastră. O consider nepotrivita pentru creșterea unui copil (părerea mea). Sau... Cum demonstrez în instanta că ea nu este cea mai bună alegere? Din cauza a ceea ce a făcut, salariul meu este dublu fata de al ei...

Mulțumesc frumos.
2. Puteti fi putin mai explicit? Daca CIF-ul este optional, atunci pentru factura emisa catre Germania voi folosi stampila cu CUI desi in antet este scris CIF-ul?

Multumesc.
Buna ziua,

Am infintat un PFA neplatitor de TVA care presteaza servicii pentru o firma din Germania. De la Registrul Comertului am primit un CUI, iar de la ANAF am primit un CIF cu ROxxx diferit de CUI.

Intrebare:
1. Ce cod folosesc pentru ce achizitionez in Romania? (carburanti, consumabile etc)
2. Ce cod apare pe stampila?
3. Ce cod folosesc pentru factura emisa in Germania?

Multumesc.
Răspuns la discuția PFA coduri CAEN
freeelis a scris:

Despre ce substante chimice este vorba?

Uniunea Europeană (UE) reglementează exportul şi importul anumitor produse chimice şi pesticide care prezintă risc. Prin adoptarea Regulamentului (UE) nr. 649/2012, UE vizează aplicarea Convenţiei de la Rotterdam, promovarea responsabilităţii comune şi a cooperării, alături de protecţia sănătăţii şi a mediului.
[ link extern ]

Substanțe nepericuloase. Sper ca nu s-a inteles ca este ceva ilegal.
Eu nu intru in contact cu ele, doar le promovez. "Buna ziua, buna ziua, dvs folositi acest tip de produs, noi avem o solutie mai buna, vreti sa încercați? V-a plăcut? Ok, la un consum de x kg pe luna, va fac o oferta de pret. Mulțumesc"
Discuție PFA coduri CAEN
Buna ziua,

Vreau sa imi deschid un PFA si nu stiu ce coduri sa aleg.
Va explic cat se poate de simplu, domeniul de activitate:
- voi avea un contract de colaborare cu o companie din alta tara, aceasta companie se ocupa cu productia de substante chimice pentru diverse industrii, iar eu sunt reprezentatul vanzari in Romania (nu intru in contact cu produsele). Pentru a vinde aceste produse este nevoie de o experienta tehnica (am diplomana de Inginer chimist).
Care coduri ar fi potrivite? Doar un cod sau mai multe? Daca mai multe, vor fi costuri extra? Codurile intre ele au cost diferit sau este un cost universal?

Multumesc