Salutare, am o situație în care nu am un raspuns clar de la avocat și nici de la instanta.
Am un dosar de rectificare funciara care s-a finalizat printr-o sentinta favorabila mie.
Problema mea este urmatoare:
2 dintre parati sunt din alte tari, s-a prezumat ca li se cunoaște domiciliul, în timpul procesului s-au trimis înștiințări, dar nu s-a raspuns, asa ca le-a fost atribuit un curator.
Totul bine si frumos, s-a dat sentinta, dar nu curge termenil de comunicare pentru ca sentintele de la cei 2 se tot intorc fara a fi comunicate.
Avocatul spune ca nu avem ce face in aceasta situatia si mi-a dat de inteles cum ca s-ar retrimite la nesfârșit si daca nu se face comunicarea tinand cont ca li se cunoaste domiciliu sentinta nu va ramane definitiva din cauza ca nu trece termenul legal.
Vorbim de o tranzactie normala. Alte diferente ar fi? Topometristul care a masurat suprafata imi spunea ceva ca ar fi mai mult de plata(undeva, nu stiu exact) daca este teren construibil.
Detin un teren trecut in CF ca fiind construibil si doresc sa il vand. Ma intereseaza care este diferenta si daca este mai mare impozitul platit la vanzare tinand cont ca este construibil
Buna ziua. De cativa ani sunt agasat de o societate de recuperari creante in legatura cu o datorie de la o firma de telefonie mobile. Nu am mai platit ultimele facturi de telefonie mobila din cauza contractului.
In ultimii ani am fost sunat de aceasta societate de recuperari de nenumarate ori, cautat acasa, etc. Nu am dat curs amenintarilor facute de ei.
Acum vad ca au recurs la alta metoda de intimidare, notificari prin executor judecatoresc desi ei nu detin nici o hotarare judecatoreasca. In notificare se specifica: In urma raspunsurilor negative din partea mea, daca nu voi plati datoria societatea de recuperare va introduce o cerere de repunere pe rol a dosarului la instanta judecatoreasca prin care ei vor putea sa ma execute silit, avand un termen de plata de 15 zile lucratoare.
Intrebarea mea este: Pot face asta? Din cate stiam pe baza articolului 84 (1) din cpc nu pot face nimic in instanta.
Buna ziua. Anul trecut am avut un accident in care vinovatul am fost eu. Pagubitul a facut reparatia pe CASCO urmand ca aceasta sa isi recupereze banii de la RCA-ul meu. Dupa cateva luni am primit acasa plic de la judecatorie cum ca sunt chemat ca intervenient fortat in procesul dintre CASCO si RCA si daca nu trimit intampinare voi fi decazut din drepturi in 25 de zile. Am trimis intampinarea. De curiozitate am intrat pe portal sa vad ce s-a intamplat cu procesul si am vazut acolo o incheiere pe care nu o inteleg, daca poate cineva sa mi-o explice va rog frumos.
1.Solutia data ianuarie:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite actiunea precizata.Obliga parata sa plateasca reclamantei penalităti de intârziere plus cheltuieli de judecata.Cu apel. pronuntata in sedinta publica azi, 10.01.2014.
2.Solutia data in octombrie: Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Din oficiu dispune indreptarea erorii materiale din dispozitiv., in ceea ce priveste adresa intervenientului fortat. Dispune recomunicarea sentintei catre intervenient la adresa din actiune.
Document: Încheiere - îndreptare eroare materială 17.10.2014
Ma intereseaza a 2 a solutie. Voi fi obligat la plata daunelor?
Multumesc.