avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare executor judecatoresc

Buna ziua. De cativa ani sunt agasat de o societate de recuperari creante in legatura cu o datorie de la o firma de telefonie mobile. Nu am mai platit ultimele facturi de telefonie mobila din cauza contractului.
In ultimii ani am fost sunat de aceasta societate de recuperari de nenumarate ori, cautat acasa, etc. Nu am dat curs amenintarilor facute de ei.
Acum vad ca au recurs la alta metoda de intimidare, notificari prin executor judecatoresc desi ei nu detin nici o hotarare judecatoreasca. In notificare se specifica: In urma raspunsurilor negative din partea mea, daca nu voi plati datoria societatea de recuperare va introduce o cerere de repunere pe rol a dosarului la instanta judecatoreasca prin care ei vor putea sa ma execute silit, avand un termen de plata de 15 zile lucratoare.

Intrebarea mea este: Pot face asta? Din cate stiam pe baza articolului 84 (1) din cpc nu pot face nimic in instanta.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 12:42, 14 Decembrie 2016
Buna ziua,

Pot depune actiune in instanta pe numele creditorului, si poate ca nu il vor reprezenta ca reprezentant conventional, ci prin avocat al creditorului. Art. respectiv nu e neaparat un impediment pt introducerea actiunii, depinde cine o formuleaza.

Poate v aputeti apara invocand prescriptia daca se aplica in cazul dvs. Ar fi util sa va dresati unui avocat daca va exista o actiune impotriva dvs.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de executare silita insistenta Livica Livica Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata dum_ioana dum_ioana daca o societate de recuperare creante a preluat o serie de creante poate introduce somatie de plata impotriva debitorilor pentru recuperarea creantelor? a se ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extinctiva cristinatudor19 cristinatudor19 Buna ziua, In urma cu 3 ani si 4 luni nu s-a achitat ultima factura dintr-un abonament de telefonie mobila si astazi, 09.11.2010 am primit in cutia postala ... (vezi toată discuția)