avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Activitate Av. Manea

Activitate Av. Manea

Răspuns la discuția Accident de munca in Germania
multumesc. din pacate nu am contractul. nu stiu ce a semnat. tot ce am este o corespondenta ulterioara cu avocatul prin care ii comunica faptul ca in baza legii germane a onorariilor isi va retine onorariul si cheltuielile facute in dosar. si eu am presupus ca este ceva in contract care il indreptateste sa retina sumele respective, totusi mi se pare abuziv ca el, ca persoana vatamata sa primeasca in concret doar 10% din daunele la care avea dreptul.
Răspuns la discuția Accident de munca in Germania
multumesc. la asta m-am gandit si eu. totusi ce e de facut?
Buna ziua!
Fratele meu a muncit in anul 2016 in Germania, la padure. A avut loc un accident de munca, in urma caruia a fost spitalizat un timp mai indelungat. A luat legatura acolo cu un avocat si i s-au acordat despagubiri in cuantum de 50,000 euro din care fratele meu a primit efectiv 5,000 euro, dupa care a primit o corespondenta de la avocat ca urmeaza sa isi retina onorariul lui timp de 3 luni, insa acum cand ar trebui sa ii plateasca diferenta de bani, nu mai primeste nimic si nici nu ii mai raspunde la telefon.
Ce ar fi de facut?
Răspuns la discuția Transcriere act naștere italian
Actul de nastere italian trebuie tradus in limba romana si apostilat. Cu acest act si cu actele de identitate ale parintilor copilului trebuie sa va prezentati la Serviciul de Stare Civila din cadrul Primariei pe raza careia aveti domiciliul in Romania pentru transcriere.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Aveti doua solutii: prin intermediul unui executor judecatoresc sa formulati totusi o cerere de poprire (in eventualitatea in care este posibil sa obtina si alte venituri decat indemnizatia de ingrijire a copilului pentru care se afla in concediu de paternitate) sau plangerea penala pentru abandon de familie, daca nu v-a platit pensie alimentara cu rea-credinta timp de mai mult de 3 luni.
Răspuns la discuția pensie alimentara
Indemnizatia pentru cresterea copilului intra in categoria veniturilor care nu pot fi poprite, aceste sume de bani avand o destinatie speciala, respectiv cresterea si intretinerea copilului.
Din felul cum intrebati dumneavoastra se intelege ca fostul sot ar fi intrat in concediu de paternitate pentru copilul altei femei, iar dumneavoastra ar fi trebuit sa va plateasca pensie pentru un copil pe care il aveti impreuna.
Daca aceasta este situatia, chiar daca fostul sot nu are in prezent loc de munca, totusi poate fi obligat printr-o hotarare judecatoreasca la plata unei pensii de intretinere stabilita la nivelul salariului minim pe economie, in functie de cati minori are in intretinere.
Intr-adevar, daca hot. jud. este definitiva si irevocabila nu se mai poate face nimic. Insa chiar daca avocatul ar vrea sa repuna pe rol dosarul in situatia in care mai exista cai de atac, orice cauza civila trebuie timbrata. Nu cred ca ii va conveni sa scoata bani din buzunarul lui ca sa plateasca taxa de timbru.
Răspuns la discuția Reprezentare la Curtea de apel
Conform art 13 alin 2 NCPC, in recurs, cererile si concluziile partilor nu pot fi formulate si sustinute decat prin avocat, cu exceptia situatiei in care partea sau mandatarul acesteia, sot ori ruda pana la gradul al doilea inclusiv, este licentiata in drept.
Sfatul meu este sa parasiti domiciliul conjugal, daca considerati ca sotul dumneavoastra va avea un comportament violent. De asemenea, depuneti o adresa la dosarul de divort prin care aduceti la cunostinta instantei ca v-ati mutat la o adresa noua, pentru ca actele de procedura sa va fie comunicate acolo unde veti locui impreuna cu minorul.
In ceea ce priveste stabilirea autoritatii parintesti, aceasta conform prev legale in vigoare este comuna, insa domiciliul copilului aveti sanse foarte mari sa fie stabilit la dumneavoastra, atentie insa, se va efectua o ancheta sociala din partea Primariei la ambii parinti pentru a se stabili unde sunt cele mai bune conditii de crestere si ingrijire pentru minor.
Citatii nu ati primit inca de la Judecatorie, deoarece mai intai trebuie sa achitati taxa de timbru, iar ulterior in functie de numarul de dosare aflate pe rolul judecatoriei se fixeaza termen de judecata si veti fi citata.
Daca aveti motive serioase de temere ca sotul este agresiv si periculos, puteti solicita un ordin de protectie, formular gasiti online.