Buna ziua
Ma numsc Aurelian si cred ca fluturasul meu pe luna februarie 2024 este gresit;
iata de ce :
Salariiu tarifar: 12312 lei ; luna februarie 2024 ( norma 168 ore);
Ore lucrate : 32 = 2345 lei ( 73,285 lei / ore); CM 17 zile = 7224 lei;Tichete masa = 105 lei; venit brut = 9674 lei : CASS 10% = 967 lei ; CAS 25% = 586 lei; CAS CM = 1806 lei ( ceea ce reprezinta 25 % din valoarea CM);Venit net 6315 lei; Impozit 632 lei ; eu consider urmatoarele greseli : CM a fost de 75 % si el este platit cu cca 72 %; Impozit pe CM trebuia sa fie 10 % cf OUG 115/2023 dar mi-au luat 25 % ; ( am fost in CM cu o interventie chirurgicala la mana stinga) Am sau nu dreptate si unde ma pot adresa ?
Buna Ziua
Ma numesc S.A.Sotia mea are in proprietate cca 4 ha pamint care a fost dat in arenda in baza unui contract in anul 2010. In baza acestui contract sotia primea anual valoarea in bani a 500 kg productie / ha.
in cursul acestei saptamini a sosit o instiintare de la ANAF prin care eram anuntati ca in cursul anului 2012 si 2013 a realizat "venituri din cedarea folosintei bunurilor" si ca trebuie sa se prezinte la ANAF pentru a depune , formularul 200.
Sotia se incadreaza la punctul in care nu are obligatia de a depune aceasta declaratie ( formularul 200 ? ) din INSTRUCŢIUNI
privind completarea şi depunerea formularului 200
"Declaraţie privind veniturile realizate din România", cod 14.13.01.13
Ceputem face ? va Multumesci
2 copii au pensie de urmas de pe urma tatalui lor decedat la serviciu . pensia de urmas este in jur de 840 lei. Dca unul din copii termina studiile si nu mai are dreptul la pensia de urmas , celalalt copil primeste pensia intreaga sau injumatatita ?
Va multumesc !
Am cumparat o masina din Olanda de la un cetatean roman cu domiciliu in Romania ! In actele originale ale masini este trecut el cu adresa de Romania ! Dupa efectuarea contractului de vinzare cumparare masina a fost adusa in tara pe platforma ! Am inmatriculat-o provizoriu si acum vreau sa o inmatriculez definitiv ! Am efectuar RAR si la primarie imi solicita fiscal de la proprietar ( repet e roman cu domiciliu in Romania) ! Nu am fiscal ! Cum pot proceda ca sa inmatriculez masina ?
tata a dececat in cursul anului 2014 ! in urma au ramas sotia si cei 3 copiii majori ! eu am folosit autoturismul care era pe numele lui ( nu avea carnet tata) ! asigurarea RCA de pe numele lui ( era mai ieftina deoarece era pensionar) a expirat ! mai pot icheia asigurare pe numele lui ? pot face asigurare pe numele mu ? cum pot circula cu masina in continuare ! daca trebuie schimbat proprietarul ce acte trebuie si trebuie platita taxa de inmatriculare daca a fost inmatriculata in 2009 pe numele decadatului ?
ma numes S.A. sunt inginer si am 40 de ani ! in anul 2014, in luna octombrie, tatal meu , pensionar din 2003, in virsta de 63 de ani a decedat. Mama mea in virsta de 59 de ani, este casnica si befeficiaza incepind cu 01.11.2014 de pensie de urmas ! ce se va intimpla dupa ce vor trece 6 luni ( perioada cit se asigura pensia de urmas) ? poate sa mai beneficieze de vreun venit? poate sa beneficieze de ajutor de somaj pina la indeplinirea virstei de pensionare? poate sa beneficieze de ajutorul minim garantat ? Mentionez ca mama mea a lucrat o perioada de cca 10 ani ca femeie de serviciu la o gradinita cu jumatate de norma ! nu mai munceste din anul 1993 ! va multumesc !