Buna seara! Lucrez in invatamant- profesor suplinitor. M-am intors in sept 2018 dupa 3 ani de CIC. Pot beneficia de vouchere de vacanta pe anul trecut? Daca da, este prea tarziu sa fac cerere pt ele si sa mi se dea retroactiv? Multumesc!
Verisoara mea este in spital acum, pt ca a nascut recent un baietel. Ea si tatal copilului(italian) nu sunt casatoriti. Relatiile lor sunt tensionate uneori si nu stie daca trebuie sa treaca copilul si pe numele lui sau nu. Ce drepturi ar avea el daca copilul va avea numele ei si al tatalui copilului? Isi doreste mult ca cel mic sa aibe un tata scris pe certificat dar totusi vrea ca daca se cearta definitiv cu acesta, sa nu aiba nici un drept asupra copilului, sa poata iesi din tara cand vrea cu copilul fara acordul lui, sa il inscrie la gradinita si asa mai departe. Ca sa nu o mai lungesc, mai scriu odata ce ma intereseaza si anume, ce drepturi va avea tatal asupra copilului daca este trecut si pe numele lui? Multumesc mult! G
Buna seara! Am doi copii nascuti la un an diferenta. Daca revin la munca cu 60 de zile inainte ca primul copil sa faca doi ani primesc stimulentul de insertie dar si indemnizatia pentru al doilea copil? Sau indemnizatia mi se suspenda? Multumesc!
Buna seara! Am o mare nelamurire cu privire la indemnizatia pentru cresterea copilului. Urmeaza sa nasc in luna iunie 2015. Lucrez in domeniul educational- sunt profesoara. Norma intreaga a unui profesor este de 18 ore/saptamana- dar din anumite considerente eu in anul curent am avut decat 12 ore/saptamana. Contractul de munca este pe perioada determinata. De la 9 sept 2014 pana la 30 august 2015. Problema este ca neavand norma intreaga imi e teama ca nu ma incadrez pentru a primii indemnizatia de crestere a copilului. Mentionez ca si anul 2013-2014 am lucrat tot in invatamant- dar la o alta scoala; cu contract tot pe perioada determinata de un an. Stiu ca atata timp cat in ultimele 12 luni am realizat venituri si am platit cotizatiile aferente indemnizatia se calculeaza ca 85% din media celor 12 luni. Si inca o intrebare. Ca dovada a veniturilor realizate am fila din revisal de la fiecare scoala in parte. E nevoie sa mai contactez si scoala la care am predat in anul 2013-2014? Sau mi se va elibera actele necesare de la scoala la care lucrez in prezent? Multumesc!