avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate popapaula86

Activitate popapaula86

Discuție Pensionare
Bună ziua. Sunt născută în 5ianuarie 1961, angajată din 3 octombrie1980 la același angajator până în prezent. Menționez că am 83de zile învoiri și 22 de zile nemotivate. Aș putea ieși la pensie fie penalizată sau nepenalizată? Mulțumesc
Bună ziua. Sunt persoană cu grad de handicap scutită de impozitul pe venit. Există lege prin care se trage impozit pe șomaj tehnic? Mulțumesc
Răspuns la discuția Contestare expertiză medicală
Eu am fost la expertiza pentru compensatie pentru atingerea integritatii, nu pentru invaliditate. Este acelas lucru?
Răspuns la discuția Contestare expertiză medicală
Cum pot sa fac contestatia si unde trebuie sa merg?
Buna ziua. Se poate contesta o expertiza medicala a capacitatii de munca? Metionez ca am fost la expertiza in urma unui accident de munca pentru pierderea incapacitatii de munca si am primit un procent dar as vrea sa il contest. Se poate?
Răspuns la discuția Handicap
Lucrez la fabrica de arme din cugir si este fabrica de stat
Discuție Handicap
[ link extern ] /
Daca lucrez la o fabrica de stat este valabila aceasta lege?
Buna. In luna iulie am suferit un accident de munca in care nu sunt vinovata. Am actionat firma in instanta la care am cerut daune morale. Firma noastra are un sindicat. Acest sindicat a facut tuturor angajatilor o polita de asigurare 24/24. Saptamana trecuta am primit de la asigurator cererea tip si declaratia pentru a primii banii de pe asigurare. Problema mea care este: in cererea de despagubire este un pasaj care zice" declar ca nu am solicitat si nici nu am primit despagubiri/compesatii banesti de la un alt asigurator sau de la terte persoane" si in declaratie alt fragment" nu mai am nici o pretentie sau drept in legatura cu paguba respectiva". Intrebarea mea este daca semnez aceste hartii exista pisibilitatea ca angajatorul sa le " arunce " in fata instantei si eu sa pierd procesul? Multumesc!
Am stat acasa conform unui certificat medical pentru ingrijirea copilului cu grad de handicap de la 2 la 3 ani. Conform legii 12/2015 din codul muncii art.145 alin.4 si alin.6 beneficiez de concediu legal(concediu de odihna). Mentionez ca lucrez la o interprindere de stat si mi sa refuzat intrarea in concediu, iar altei persoane la o alta interprindere de stat a beneficiat de concediu de odihna.
Buna ziua. Sunt in concediu crestere copil cu grad de handicap. Copilul meu face 3 ani la 1 septembrie iar eu imi reiau activitatea la locul de munca. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu legal pentru perioada in care am.stat acasa cu copilul pentru handicap, adica 1 septembrie 2015-1 septembrie 2016?