Buna. In luna iulie am suferit un accident de munca in care nu sunt vinovata. Am actionat firma in instanta la care am cerut daune morale. Firma noastra are un sindicat. Acest sindicat a facut tuturor angajatilor o polita de asigurare 24/24. Saptamana trecuta am primit de la asigurator cererea tip si declaratia pentru a primii banii de pe asigurare. Problema mea care este: in cererea de despagubire este un pasaj care zice" declar ca nu am solicitat si nici nu am primit despagubiri/compesatii banesti de la un alt asigurator sau de la terte persoane" si in declaratie alt fragment" nu mai am nici o pretentie sau drept in legatura cu paguba respectiva". Intrebarea mea este daca semnez aceste hartii exista pisibilitatea ca angajatorul sa le " arunce " in fata instantei si eu sa pierd procesul? Multumesc!
Trebuie sa va cuantificati prejudiciul. Daca societatea de asigurare va achita o parte, puteti sa solicitati diferenta angajatorului (prin instanta).
Formularul asiguratorului este unul tip. Ar trebui sa nu fiti de acord cu acele clauze si sa comunicati asiguratorului intentia de a va indrepta catre angajator pentru plata diferentei pentru prejudiciului creat.