Buna ziua,
Doresc sa inchiriez ap achizionat Prin prima Casa, insa nu stiu daca se poate. Mentionez ca au trecut de la Vanzare doar 3 ani. Doresc legal, cu contract! Multumesc!
Buna ziua,
Am si Eu o problema, nu stiu daca Ma puteti ajuta, insa totusi incerc!
Locuiesc momentan in Germania si sotul meu a fost Implicat si acuzat intr-un furt la Serviciu. Prima Data i-a venit acasa un document prin care il Chema in Data de .. la Politie sa dea declaratie, iar Acum i-a venit un Document direct de la Staatsanwaltschaft cu Strafprozessordnung 170 abs. 2.
Stiti cumva ce Este acest document si ce vrea sa Spuna mai exact? Am tradus noi pe Internet, insa Dorim sa auzim si ceva legal, de la cineva cu Experienta.
Astept raspunsul dumneavoastra cu mare interes. Va Multumesc!
Multumesc tare mult pentru raspunsul Dvs.
Mai am inca o intrebare:
Daca cumva se intampla sa doreasca sa-mi inchida C.I.M deoarece l-am suparat cerandu-mi drepturile(banii pe CO neefectuat), cum ar trebui sa procedez?
Astept si acest raspuns din partea Dvs. deoarece doresc sa scap cat mai repede de acest ”angajor” dar nu inainte de a-mi plati drepturile cuvenite si nu asa cum doreste probabil dansul sa ma elimine practic din companie in avantajul propriu fara sa plateasca.
Multumesc frumos,
Zi frumoasa si weekend placut!
Buna ziua,
Am si eu o problema cu actualul loc de munca, lucrez de 2 ani intr-o companie din data de 17 ian 2013 pana in prezent, si nu mi s-au dat toate zilele de concediu de odihna si nici nu mi s-au platit.
1. In anul 2013 - am luat decat 2 zile de concediu de odihna.
2. In anul 2014 - am luat 10 zile in perioada 11-22/8, dintre care data de 15/8 a fost Sf Maria (zi libera legala) si 5 zile pentru pregatirea casatoriei, practic ar fi decat 4 zile + 1 zi luata in alta data = anul 2014 = 5 zile.
3. Anul 2015 - am luat decat 1 zi.
Zilele trecute am intrebat daca mi se platesc zilele neefectuate de concediu de odihna si mi s-a transmis ca nu am dreptul la niciun ban deoarece el mi-a dat concediu anul trecut 2 saptamani ( dintre care 1 libera si 5 legale de casatorie),am incercat sa explic ca 5 zile au fost legale pentru casatorie si mi s-a spus ca el nu are treaba cu legea ... si nici sa nu am tupeul sa-i cer acei banuti pe zilele de anii trecuti, numai spun de acest an pentru ca este in curs..
Problema este ca firma pe care am fost angajata a inchis-o(cred) si ne-a trecut pe alta firma de anul acesta din data de 16 ianuarie.
Mentionez ca vreau sa plec din aceasta ”companie”, dar doresc sa primesc acei banuti munciti.
As dori sa stiu daca se mai poate si cum eventual daca imi dau demisia???
De asemenea as dori sa stiu daca exista vreo modalitate de a pleca din aceasta societate fara preaviz in afara de art. 55/litB (demisie cu acordul partilor), daca nu, ce ar putea sa mi se intample daca plec pur si simplu, este posibil sa pierd acei bani pentru zilele de concediu de odihna neefectuate?
Astept cu mare interes raspunsul Dvs.
Va multumesc!
Multumesc frumos pentru raspuns, mai am inca o intrebare referitoare la acest subiect, daca sotul meu doreste sa o treaca si pe mama lui pe contractul casei, desi eu nu-mi doresc asta, este posibil?
Multumesc,
Zi frumoasa!
Buna ziua,
Am o intrebare legata de un credit, sotul meu impreuna cu soacra(girant) doreste sa faca un credit pentru achizitionarea unei case(prima casa). Intrebarea mea este: Daca ei sunt trecuti pe contractul de la banca, in cazul contractului pentru imobil cine este trecut? Cine o sa aiba drept, mentionand ca eu sunt sotie prin lege, desi nu particip la credit..Eu nu vreau sa apara si soacra din moment ce eu si sotul o sa achitam ratele...care sunt conditiile?
Astept cu mare interes raspunsul Dvs.
Multumesc frumos!