Buna zua. Locuiesc pe o strada in care frontul stradal este la o sosea cu patru benzi delimitata cu borduri de spatiul verde si de trotuar. Va rog respectuos sa imi spuneti cum este cosiderat spatiul dintre cele patru benzi si limita proprietatii, ca apartinand carosabilului sau trotuar. Va multumesc
Buna ziua.
Firma la care lucrez este supusa unui control fiscal pe ultimii 5 ani, mai precis ian. 2016-iun. 2021. In urma cu o luna mi-au cerut toate dosarele aferente acestei perioade, m-au pus sa numerotez fiecare fila (aprox. 120 dosare cu 200-300-400 file) si sa le duc la sediul ANAF. Dupa 30 zile au suspendat controlul (eu cred ca nu au reusit sa verifice documentele-asta este practica lor) si mi-au dat ca masura sa fac inventarul la 30.11.2021 (stocuri, clienti, casa....) pana in data de 27.12.2021. Nu inteleg cum ar putea ei sa verifice in decembrie stocurile din noiembrie, cu ce vor compara acest inventar tinand cont de faptul ca noi nu putem inchide si vor mai fi vanzari si achizitii in aceasta perioada, plati, incasari...... In ce masura pot acestia sa imi ceara documente pe o alta perioada care nu face obiectul inspectiei fiscale? Va multumesc din suflet pt. orice raspuns.
Buna ziua. De curand am cumparat o casa care pe vremuri avea curte comuna cu alte doua case. Acum terenul este defalcat prin sentinta si fiecare are un teren aferent , deci casele sunt individuale. Eu doresc sa repar casa deoarece este intr-o stare foarte rea, dar vecinul are firele de curent si cablu legate de casa mea , ingropate in tencuiala. I-am zis de mai multe ori sa isi dea jos firele deoarece casa se va reface si nu sunt de acord sa ii pun iar acele fire pe casa mea. Cum as putea sa le dau jos, tinand cont ca cei de la Electrica si cei de la cablu au venit la fata locului si au zis ca pe ei ii intereseaza doar pana la intrarea in curte, restul este problema beneficiarului. Va multumesc!
avem cod caen 4778, cei de la mediu nu stiu sa ne zica la ce cod caen ne incadram. Pe mine acest lucru ma intereseaza
Buna ziua,
am o firma care se ocupa cu vanzarea de agent refrigerant in butelii sigilate catre meseriasi si consumatori. Am nevoie de autorizatie de mediu pt. asa ceva?Nu stiu la care cod CAEN ma inregistrez.
Va multumesc!
au fost platite din cont de catre banca pentru un depozit colateral pe care l-a facut banca pentru 20000USD folositi pt. un L/C in China.
Scrie 60lei comision AEGRM si 6lei TVA colectata
plata mi-a facut-o direct banca pentru un depozit colateral L/C si nu inteleg cum trebuie inregistrat.
Scrie 60lei comision AEGRM si 6lei TVA colectata.
buna ziua,
va rog frumos sa-mi ziceti cum se inregistreaza in contabilitate plata IN BANCA COMISION AEGRM 60LEI SI TVA COLECTATA aferenta 6LEI.
VA multumesc!
uNDE POT SA CER STRAMUTAREA PROCESULUI? pROCESUL INCA NU L-AM INCEPUT, DOAR CE AM PRIMIT DE LA BAROU COPIE DUPA ASIGURAREA LUI.
EU ZIC CA PROBE AM, ACUM E ANCHETAT DE dna SI POT SA DOVEDESC CA A FOST DESINTERES TOTAL DIN PARTEA LUI. uNDE POT SA CER STRAMUTAREA? pROCESUL INCA NU L-AM INCEPUT, DOAR CE AM PRIMIT DE LA BAROU COPIE DUPA ASIGURAREA LUI.