Dar unui angajat care reia activitatea după 2 ani de concediu crestere copil, este obligat angajatorul sa-i modifice salariul cu o valoare peste minim?
Cornel Vasile a scris:
angajatorul are obligatia sa ii acorde salariul minim .
Buna ziua. Angajat cu o vechime de peste 24 luni in societate, inceteaza contractul si revine peste o luna sau mai multe luni cu o noua angajare.
Ce salariu de incadrare este corect sa aiba, salariul minim sau peste minim? Multumesc.
Buna ziua! Angajat cu accident vascular, a fost in concediu medical 1 an, pana la 31.10.2023. Angajatul nu mai poate lucra, doreste sa se pensioneze pe caz de boala, si-a depus actele din septembrie 2023, abia pe 27.11,2023 a fost chemat la comisia de evaluare, inca nu a primit decizia de invaliditate. Pana ii vine decizia, nu stiu cat dureaza, ma gandesc sa-l las in concediu de odihna, pana se epuizeaza, dupa care concediu fara plata, angajatul nu mai vine la seriviciu. Cand vine decizia, ii incetez contractul la data comunicarii. A mai avut cineva situatie de genul? Multumesc.
Avem un angajat caruia timp de cateva luni nu-i apare bifa pe functie de baza in d112, asa s-a preluat din programul de salarizare, am observat intamplator. Salariatul are contract cu norma intreaga si venit brut 8700 lei, pe stat totul s-a calculat normal, a primit si tichete de masa.
Stie cineva daca implica ceva treaba asta sau are repercusiuni? Este necesar sa fac rectificative?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Stiu ca asta scrie in lege. Problema este cum se interpreteaza alin 3 din art. 25, 6 luni incepand de cand si ce legatura are cu stimulentul de insertie?
Bună seara. Ma scuzați ca intervin, dar mai sus spuneți ca perioada de interdicție este de 6 luni de când se întoarce la serviciu, adică 1 an și 10 luni și acum spuneți ca este interzisa pe toată perioada stimulentului. Poate nu am înțeles eu bine. Mulțumesc.