avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters342250

Activitate ContSters342250

Răspuns la discuția Deschidere firma pentru student
Pentru infiintarea unei societati si informatii in legatura cu aceasta, va sugerez sa accesati: [ link extern ] /

Pentru a va informa in legatura cu o noua ordonanta care priveste start-up-urile pentru tinerii antrepenori, vizitati: [ link extern ] /

Mult succes!
Trebuie sa va prezentati la data pentru care ati primit citatia. Va recomand sa platiti de indata, daca nu ati facut-o.

In ceea ce priveste renuntarea la urmarirea penala, procurorul poate dispune, după consultarea suspectului sau a inculpatului, ca acesta să îndeplinească una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:

a) să înlăture consecinţele faptei penale sau să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia;

b) să ceară public scuze persoanei vătămate;

c) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 60 de zile, în afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă;

d) să frecventeze un program de consiliere.

Nu este obligatoriu sa stabileasca vreuna din aceste obligatii.
Răspuns la discuția Model cerere divort
DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul ( a ),…………………….., cu domiciliul in …………………………………………………………..,

in contradictoriu cu …………………….., cu domiciliul in ………………………………………………………,

formulez prezenta:

ACTIUNE DE DIVORT
prin care va solicitam sa ne admiteti cererea si sa dispuneti (va trebui sa indicati capetele de cerere raportate la situatia dvs . si anume asupra a ce doriti ca instanta sa se pronunte):
– desfacerea casatoriei incheiata cu paratul (parata) la data de ….………. si inregistrata sub nr ……..…… din ……..…. in registrul de stare civila de pe langa Primaria …….………..…..din vina paratului / paratei /ambilor soti / avand in vedere acordul comun al partilor;
– revenirea la numele purtat anterior incheierii casatoriei, respectiv numele de ………………/ pastrarea numelui dobandit prin casatorie;
– stabilirea domiciliului minorului ………………., nascut la data de………. la mama/ sau la tata (capat de cerere optional);

– exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului (lor)…………. in comun de catre ambii parinti/ in mod exclusiv de catre mama/sau tata pentru motivele ……………. (capat de cerere optional);
– obligarea paratului (paratei) la plata unei pensii lunare pentru intretinerea si cresterea minorului, in cuantum de ¼ din veniturile pe care le realizeaza (capat de cerere optional);
– sa fie obligat paratul sa-mi acorde intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net al acestuia pentru ca ma aflu in nevoie din pricina incapacitatii de munca survenita in timpul casatoriei / inaintea casatoriei (capat de cerere optional),
pentru urmatoarele

MOTIVE

In fapt, la data de ………, m-am casatorit cu paratul / parata ……………, conform certificatului de casatorie nr……, din data de……., eliberat de catre ……….
Din casatoria noastra a rezultat copilul ……….., nascut la data de……………., conform certificatului de nastere nr ………….., emis la data de…………. ( in cazul in care s-au nascut mai multi copii, trebuie mentionati toti copiii. In cazul in care nu aveti niciun copil, atunci va trebui sa mentionati si acest aspect)
Prin prezenta va solicit admiterea actiunii mele intrucat ………………………….

(Trebuie sa aveti in vedere ca instanta judecatoreasca poate desface casatoria prin divort atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila.)
(In cazul in care cererea de divort are mai multe capete de cerere, va trebui sa motivate fiecare capat de cerere in parte)
Probe : inscrisuri, martori, interogatoriu (sau orice alta proba necesara cauzei dvs . raportat la capetele de cerere ale acesteia.)

In drept, art.373 C.civ.
Anexez la prezenta actiune, pe care o depun in dublu exemplar: certificatul de casatorie in original, copia certificatului de nastere al copilului minor ………., etc .
(alte inscrisuri pe care sa le folositi in vederea dovediri capetelor de cerere.)

Depun taxa de timbru in valoare de 100 lei.

________________________
(Numele și semnatura dvs.)

DOMNULUI PRESEDINTE AL ………………….. ( instanta la care va judecati)

IMPORTANT: instanta competenta este instanta ultimului domiciliul comun al sotilor sau daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul.

sursa avocatdivort .ro
Răspuns la discuția Buna ziua ma puteți ajuta
Sunteti in Austria? Prezentati-va la o sectie de politie...
Sunteti in Romania? Mergeti la Ambasada Austriei la Bucuresti sa cereti informatii...
Răspuns la discuția APEL LA EVACUARE
Verificati starea procesului dupa numar dosar, obiect sau parte pe site-ul portal.just.ro. Instanta de apel este tribunalul.
Răspuns la discuția Pot fi angajat si administrator?
Da, puteti.
Administratorul societăţii cu răspundere limitată poate cumula în mod valabil funcţiile de administrator şi salariat în cadrul aceleiaşi societăţi
Buna ziua,

Sesizati infractiunea de amenintare si loviri sau alte violente printr-o plangere penala prealabila la care alaturati toate dovezile pe care le aveti: conversatii text, apeluri inregistrate, martori, etc. Cei de la politie/procuratura va vor indruma cu privire la aceste demersuri.

Cereti ordin de restrictie (protectie).

Daca aveti urme de lovituri, etc - cereti o trimitere la INML pentru ca medicii de acolo sa constate aceste lucruri.

Consultati un psiholog pentru a depune la dosar, la momentul oportun, acte medicale care dovedesc depresia postnatala.
Răspuns la discuția Timpul de lucru in ture
Sper ca va va fi de ajutor urmatorul extras din Codul Muncii:

Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Incercati o rezolvare amiabila cu familia vecina. Argumentul "fac ce vreau, e casa mea" poate tine atata timp cat nu deranjeaza (chiar si fonic) dreptul de proprietate al celorlalti colocatari. Sunt de parere ca o simpla si civilizata discutie este cea mai buna solutie pentru aceasta problema.

O reclamatie la politie nu ar rezolva prea multe, din punctul meu de vedere. Chiar v-ar putea crea relatii tensionate de vecinatate.

Daca nimic nu functioneaza, incercati sa ascultati muzica clasica la casti in timp ce cititi. Eu fac asta uneori si ajuta la concentrare.

Seara frumoasa!
Răspuns la discuția CALCULAREA ZILELOR DE CONCEDIU
Buna ziua,

Durata minimă a Concediului de odihna anual este de 20 de zile lucrătoare.

Durata efectivă a Cncediului de odihna anual se stabileşte în contractul individual de munca, cu respectarea legii şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

Sărbătorile legale în care nu se lucrează nu sunt incluse în durata Concediului de odihna anual.

Efectuarea concediului de odihna se realizează în baza unei programări stabilite de angajator cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.

Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.

În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.

Salariatul este obligat să efectueze concediul de odihna în fiecare an, în natură, în perioada în care a fost programat.

Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

Compensarea în bani a concediului de odihna neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de munca, asadar si in cazul dvs.

Numai bine!