Notarul public este obligat, in baza legii, ca in antecontractul de vanzare-cumparare sa NU ... UITE a stipula data la care urmeaza a fi incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica. Tocmai de aceea, dvs fiind cel care v-ati dovedit, in doua randuri, buna-credinta, in sensul de a notifica partea cu care ati incheiat promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare pentru a se prezenta la notar in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica, nu aveti nicio obligatie de a-i mai restitui acestui promitent-cumparator avansul. Ramane doar ca promitentul-cumparator, daca se considera vatamat in vreun drept, de orice natura ar fi acesta, sa va actioneze in instanta si sa-si dovedeasca buna-credinta in speta.
Numai daca una dintre cele doua parti se razgandeste, este legal sa suporte prevederile antecontractului de vanzare cumparare. Altfel, astfel de tertipuri cu agenti imobiliari care hanar nu au despre legislatie.... da mi voie, te rog frumos, sa ma abtin de la orice comentariu...
Poftim? Clauza penala? Pentru cine este de buna-credinta?
S-avem, totusi, pardon.... Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare se numara printre contractele bilaterale intre doua sau mai multe parti, se incheie in forma autentica, iar pentru ca promitentii-cumparatori sa nu incalce reglementarile prevazute in promisiunea de vanzare, in mod firesc, se noteaza in Cartea Funciara inclusiv cu data la care urmeaza a fi incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica. Sper ca nu l-ai denumit pe promitentul-vanzator ca fiind penal.... Omul s-a dovedit a fi de buna-credinta si, in acelasi timp, promitentul-cumparator, prin diverse tertipuri, s-a dovedit a fi de rea-credinta! Ca urmare a incheierii a unei promisiuni de vanzare, partile contractante au OBLIGATIA de-a respecta termenii contractuali. PUNCT!
Buna seara. Stimate domn, pentru a putea investi in renovarea casei parintesti, va trebui ca pentru toate materialele pe care le veti achizitiona si, totodata, plati numai dvs, sa va procurati actele cu care veti putea dovedi, in situatia in care lucrurile s-ar deteriora intre dvs si cei doi frati pe care-i aveti, faptul ca toare reparatiile si renovarea casei le-ati efectuat doar dvs pe cheltuiala proprie si fara ca cei doi frati ai dvs nu au avut niciun fel de aport. Acesta este sfatul meu pentru ca in viitor sa nu va confruntati cu nicio problema de-aceasta maniera.
Are o foarte mare importanta deoarece banca numai recunoaste faptul ca euplatesc rata la credit, iar Autoritatea Nationala a Persoanelor cu Handicap achita dobanda. Ma aflu in derularea unui proces cu banca la Tribunalul Bucuresti pentru clauze abuzive iar ca prim capat de cerere am solicitat ca instanta sa constate caracterul tripartit al contractului de credit.Cred ca e foarte simplu de-nteles, speta! Este de notorietate faptul ca bancile nu respecta prevederile Legii nr. 193/2000, Republicata in 2012 si, ca urmare, parata dovedindu-se de rea-credinta m-am vazut nevoita sa apelez la instanta pentru constatarea, in primul rand, a caracterului de contract tripartit al contractului de credit.
Contractul de vanzare-cumparare s-a facut doar intre tata si fiu in anul 2012, dupa care, in anul 2014, vanzatorul a decedat. Dreptul Familiei spune ca - fiecare om, cat traieste, poate sa dispuna de averea sa, dupa bunul plac, fara a cere consimtamantul nimanui. Dar, daca dupa decesul vanzatorului, respectiv, anul 2014, s-a dezbatut taxa de succesiune si dvs. avand calitatea de mostenitor legal, nu ati fost citat, desigur ca acel contract de vanzare-cumparare, fara dubii, ca urmare a dezbaterii taxei de succesiune in care nu ati fost declarat ca si mostenitor legal, se poate ataca in instanta. Aveti toata increderea ca nu veti ramane fara niciun drept. Doar trebuie sa actionati in justitie contractul de vanzare-cumparare si certificatul de mostenitor. SUCCES!
Devreme ce sunteti mostenitor legal al mamei, nu puteti invoca dreptul la succesiunea sotului mamei dvs. Doar dreptul care vi se cuvine dupa mama dvs. Nici eu nu pot sa-mi dau seama despre cum au putut fi ... transformate ... bunurile imobile ca fiind doar ale vanzatorului... Insa, daca puteti dovedi ca a fost o donatie deghizata si care vizeaza, in mod direct, inclusiv, bunurile imobile, sau cotitatea disponibila din acestea, care-i apartin mamei dvs, desigur ca va trebui sa va adresati instantei de judecata pentru partea de averea cuvenita doar mamei ai carei mostenitori legali sunteti.
Ma numesc Togu-Gurita Mariana si de profesie sunt jurist. Sunt Asistent-Registrator Principal la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Rm. Valcea. Ma aflu intr-un impas vis-a-vis de faptul ca lucrez la cererea personala de chemare in judecata a unei banci pentru clauze abuzive. Dar, fiind o persoana cu handicap accentuat, in anul 2008, am beneficiat, in baza art. 27 din Legea 448/2006, de-un credit cu dobanda subventionata de STAT pentru a-mi achizitiona un autoturism care sa ma ajute sa ma deplasez. Primul capat de cerere este acela de-a solicita instantei sa constate caracterul tripartit al contractului. Si-aici m-am impotmolit... Ajutati-ma, va rog frumos! Ce temei legal, in drept, sa invoc, la acest capat de cerere? Va multumesc din suflet pentru ajutor si daca, la randul vostru, aveti nelamuriri in ceea ce priveste Legea 7/1996, modificata si Republicata, va rog sa aveti toata increderea ca va voi indruma pe cale legala, fara nicio problema.