avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate danyleca

Activitate danyleca

Răspuns la discuția Partaj
Nu in totalitate... din pacate... Incerc sa o aflu.
Discuție Despre demisie
Buna ziua!
Am si eu o problema privind demisia. In regulamentul intern al institutiei (bugetare) se prevede la unul din articole : intentia de a inceta activitatea de munca ca urmare a vointei unilaterale a salariatului trebuie adusa la cunostinta managerului cu 6 luni inainte de solicitarea incetarii raporturilor de munca. Daca vreau sa particip la un concurs intr-o alta institutie si voi lua concursul, nu-mi vor da drumul sa plec decat peste 6 luni?
Răspuns la discuția Partaj
Nu-i cunosc adresa, au anuntat cu doua zile inainte de plecare. Am nevoie de adresa, nu? Adresa din Spania, nu cea din Romania....
Discuție Partaj
Buna ziua! De la divort (anul trecut), nu am facut partajul. Am hotarat sa-l fac prin judecatorie, deoarece nu exista intelegere, iar acum am aflat ca fostul meu sot a plecat acum o saptamana cu actuala sotie si copii acesteia in Spania . Am o intrebare: In lipsa lui se poate face partajul?
Răspuns la discuția pensie alimentara copil minor
Multumesc gi-jane 2. Problema este ca nici pe copil nu-l intereseaza cardul, el nu vrea sa-i faca card. Am stat cu el de vorba si mi-a zis ca nu este nevoie. Pentru ce se complica fostul meu sot, nu inteleg... Mai trebuie sa plateasca si comisionul de administrare card... Sau poate este mai ieftin decat sa puna banii prin mandat postal? Sau poate nu vrea sa puna banii lunar? Nu-l inteleg! Mereu gaseste cate ceva, asa, ca sa nu existe intelegere. O sa-l las sa depuna cum vrea el, ca m-am saturat de pretentiile unui om care nu stie decat sa-si sune copilul si sa-i spuna "tata te iubeste", dar de intalnit si stat cu copilul numai ii promite, iar el este mereu ocupat si nu-si onoreaza promisiunile....
Răspuns la discuția pensie alimentara copil minor
Buna seara! M-a sunat azi sa-i trimit copilul cu buletinul sa-i deschida un card pe care sa-i depuna pensia alimentara. Mi-a comunicat urmatoarele:" Nu-ti dau tie nici un ban, tu ai salariu". Bun, daca depune banii pe card sa-l administreze el si copilul, este corect? Are dreptul, din punct de vedere legal, sa faca numai cum vrea el?
Răspuns la discuția pensie alimentara copil minor
Acum mi-a sosit decizia Judecatoriei definitiva. Deci are pensia de 170 lei lunar, deoarece nu are servici. Mi-a trimis prin mandat postal, acum o luna, pensia incepand din 14.01.2015 pentru 7 luni (a vandut o masina si a avut bani). De acum incolo nu vrea sa-mi mai plateasca mie, vrea sa-i puna pe card baiatului. Deci, daca nu o primesc in termen de 2-3 luni pot face plangere?
Răspuns la discuția pensie alimentara copil minor
Da, 170 lei.
Buna ziua! In decizia de divort, sotul trebuie sa plateasca pensie unicului nostru fiu in varsta de 16 ani. Pe parcursul divortului nu a avut servici si plateste la minim pe economie. Are insa o permanenta grija sa nu fie angajat undeva cu carte de munca pentru a nu i se mari plata pensiei. Sa fiu mai explicita, a deschis un stand de vanzare haine impreuna cu actuala partenera de viata, vinde si el, dar cu siguranta este trecuta numai ea in acte. Zilele trecute i-a spus fiului la telefon ca nu-mi mai da mie pensia, o sa-i deschida un cont in care sa-i vireze banii, iar copilul cand are nevoie sa-si ia de acolo bani. Este corect cum procedeaza? Ce trebuie sa fac, deoarece pana acum am evitat sa discut cu el despre aceasta problema, nefiind in cunostinta de cauza. Va multumesc!
Răspuns la discuția Custodie comuna, lamuriri
Va multumesc!