avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre demisie

Buna ziua!
Am si eu o problema privind demisia. In regulamentul intern al institutiei (bugetare) se prevede la unul din articole : intentia de a inceta activitatea de munca ca urmare a vointei unilaterale a salariatului trebuie adusa la cunostinta managerului cu 6 luni inainte de solicitarea incetarii raporturilor de munca. Daca vreau sa particip la un concurs intr-o alta institutie si voi lua concursul, nu-mi vor da drumul sa plec decat peste 6 luni?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2016
danyleca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 2 August 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit acelei prevederi din reg.intern , asa reiese.

Art. 245 C.mun.
(1) Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
(2) Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

Prin urmare, trebuia sa sesizati angajatorul cu privire la acel text din regulament, deoarece consider ca se incalca libertatea muncii.

Art.3 C.mun.
....
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala modificarea regulamentului privind .... ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Institutie publica. Directorul vrea sa introduca in Regulamentul intern urmatorul text: \"Toate actele oficiale vor intra în instituţie ... (vezi toată discuția)
Interzicerea sau restricționarea mersului la toaletă la locul de muncă Solovastru14s Solovastru14s Este legal să restricționezi sau să interzici mersul la W.C. în timpul programului la locul de muncă? Ce măsuri se pot lua în cazul încălcării ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta ContSters75393 ContSters75393 Poate fi lovit de nulitate un regulament intern din perioada 2009,2010 tinind cont de CCMUN 2007-2010 ca a fost incheiat in defavoarea angajatului?Iar ... (vezi toată discuția)