Va multumesc mult penstru raspuns.
Nu inteleg ce reprezinta "posesia sub nume de proprietar"? daca s-a facut succesiunea catre alta persoana este o problema?
Buna ziua,
Detin o locuinta dobandita prin mostenire de la mama mea. Succesiunea a fost facuta in 2012, iar mama a murit in 2014. Pentru terenul din jurul locuintei si gradina se plateste impozit din 1977, eu locuiesc aici de cand m-am nascut. Impozitul il platesc in continuare. Pot obtine terenul prin uzucapiune? Va multumesc
Buna ziua,
Doresc sa cumpar terenul din jurul locuintei, care este in suprafata de peste 1000mp. Terenul de sub casa construita este de 180mp si este in proprietatea statului, doar locuinta este in proprietate. Am depus documente pentru obtinerea lui, prin ordinul prefectului. Se poate atribui direct, fara licitatie, toata suprafata de 1000mp?
Din ce am vazut se pot emite titluri de proprietate şi ordine de prefect pentru punerea în posesie asupra terenului aferent casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, doar pentru terenuri agricole este suspendata.
Multumesc pt raspuns
Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar terenul de sub ea si o parte din jurul casei apartine CAP suprafata care se putea intabula la cerere, dar nu s-a facut la momentul respectiv. O alta parcela din curte si gradina apartine Statului roman. Din discutiile avute cu primarul, se poate intabula toata suprafata curtii si gradinii dupa efectuarea masuratorilor topografice, intocmirii dosarului si transmiterea catre prefectul judetului. El spune ca prin legea 18/91 "ordinul prefectului" sunt doua articole prin care se poate trece in proprietate aceste suprafete. Ati avut o situatie similara, se poate face asa ceva? va multumesc
Buna ziua, Detin o casa fara terenul de sub ea de 80 mp si o parte din terenul aferent cladirii in suprafata de 200 mp, care apartine CAPului. Curtea este ingradita dinainte de anii 90 si are o suprafara de 1800 mp terenul fiind intabulat pe statul roman. Intrebarea mea este daca se poate trece in proprietate toata suprafata respectiva prin legea 18/91 prin ordinul prefectului?