avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate sandita

Activitate sandita

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc recunoscător! Nu intelegeam graba ca sa i dam copii dupa actele mamei si ale noastre si sa ne ducem sa semnam.., ca vrea sa mai construiască o casă. Poate nu stie nici ea ca avem drepturi egale!
Răspuns la discuția Succesiune
La dezbaterea moștenirii dupa bunici suntem 4 nepoti. Toti avem.aceleasi drepturi? Cea care vrea sa mai construiască o casa ne cheamă la notar. Dacă au locuit in curtea bunicilor si au folosit pământul extavilan doar ei, adică fratele mamei pana la deces, lor li se cuvine totul?
Discuție Succesiune
Buna ziua! Acum 20 de ani a decedat bunica, iar bunicul era decedat cu vreo 5 ani înainte.Mama si fratele ei au decedat amandoi acum 2 ani.Din partea mamei suntem 2 nepoti si 2 din partea unchiului.Mostenirea nu a fost dezbătută dupa niciun bunic.Bunicii aveau 4 ha de pamant arabil si 2000 m teren intravilan cu casa batraneasca.Fratele mamei si a construit acolo o casa si a folosit terenul.Decedand in 5 aprilie 2017 unchiul, verișoara mea vrea sa mergem la notar urgent sa facem" acte" ca sa beneficieze de o reducere , sa nu treaca mai mult de 2 ani de la deces., pentru ca vrea acte sa si construiasca inca o casa acolo.In acest caz expus, mie si fratelui meu, ne revine ceva ? Multumesc !
Multumesc pentru raspuns, dar mie mi se opreste si mi s a spus ca s a schimbat legea.Pana anul trecut, sau cam asa ,nu mi se oprea.Au fost niste discutii despre cei care lucrau in it si persoanele cu handicap, iar cei de la personal mi au spus ca s a schimbat legea si mi opresc impozit pe o anumita suma de bani.Fluturasul de salariu cuprinde doar venitul brut, venitul net,si darile: Sanatate, CAS asigurat, cotizatii..si Salariul tarifar real, salariul de baza, salariul orar.Nu scrie nimic de impozit.Ce pot face in acest caz? Va multumesc, imi sunteti de un real folos!
Persoanele cu handicap mediu accentuat, cât impozit pe salariu trebuie sa plătească? Multumesc!
Răspuns la discuția Cumularea pensiei cu salariu
Multumesc pentru raspuns! Am beneficiat de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani.
Sunt pensionara din 2015 si pe baza de concurs m- am reangajat dupa 3 luni ,in sistemul medical.In 2019 se mai cumuleaza pensia cu salariu? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Succesiune
Am aflat de la tata ca cele 4 ha de pamint sunt ''dota'' bunicii, fiind date de Stat deoarece era orfana in urma razboiului din 1916.Acest teren a fost cedat statului ca sa numai plateasca ''cote''si cu el s-a inscris in CAP .In acea perioada era recasatorita, iar dupa revolutie a primit acel pamint cu titlu de proprietate pe numele ei. Mostenitorii celui de al doilea sot pot veni la mostenirea bunicei? Multumesc!
Discuție Succesiune
Bunica a decedat in anul 2000.In timpul celei de-a doua casatorii, a cumparat pe numele ei 4 ha de pamint pe care are si titlu de proprietate.Sotul ei este decedat si avea 2 fiice decedate si ele, dintr-o casatorie anterioara.Tata este singurul fiu al bunicii tot dintr-o casatorie anterioara.Care este procedura si cit ii revine tatalui din acest teren? Multumesc!
Răspuns la discuția Poza carte identitate
Multumesc!