avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Activitate bodircaathina

Activitate bodircaathina

Nu reușesc sa divorțez de un cetățean marocan, nu există copii la mijloc nici proprietăți de împărțit.
Casatoria a avut loc in 2015, din Ianuarie 2018 suntem practic despartiti si nu mai locuim impreuna. Mentionez ca este cetatean Marocan si in prezent medic rezident in Romania. Desi avem buletinele la aceeasi adresa (domiciliul comun, la Arad), nu locuim impreuna, eu locuiesc in Timisoara iar el locuieste in Targu Mures unde profeseaza ca medic rezident.


La sfarsitul lunii Iulie 2020 am actionat in instanta divortul. La intampinare, a fost ceruta rezolvarea situatie amiabil, iar eu, sfatuita de avocat ca asa se va termina mai repede am acceptat culpa comuna.

24 Sept 2020 La prima infatisare s-a prezentat doar avocatul lui.

23 Oct 2020 La a doua infatisare eu am prezentat un martor considerand ca e suficient deoarece din partea lui nu s-a prezentat nici unul si totusi instanta i-a acordat dreptul de a avea inca o infatisare ca sa-si aduca martorii. Si la aceasta s-a prezentat doar avocatul.

19 Nov 2020 La cea de-a treia infatisare nu a venit nici macar avocatul lui.
Urmatoarea zi s-a decis instanta care a admis actiunea de desfacere a casatoriei din vina ambelor parti cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare.

Dupa exact 30 de zile, in data de 20 Jan 2021, el a declarat apel. Nu am fost informata, mi-a fost adus la cunostiinta de avocat care a vazut informatia online.

Nu inteleg prelungirea aceasta, toate motivele invocate pentru neprezentare au fost din cauza pandemiei, ca este medic pe frontul 1 covid desi el are ca specializare medic urologist.

Cat credeti ca o sa mai dureze? Ce ma sfatuiti sa fac? Am luat in considerare faptul ca trebuie sa schimb avocatul deoarece consider ca avocatul meu nu a facut tot ce s-a putut.

Practic am pierdut aproape sase luni prezentandu-ma de fiecare data, pierzand bani si timp. Sunt disperata, toate planurile imi stau pe loc, nu imi pot reface viata si sa plec din tara.

Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Drepturi membru cetatean european
Nu am spus ca este cetatean roman si stiu unde se afla Marocul nu stiu de ce bateti campii, eu ceream ajutor daca nu sunteti in masura nu trebuie sa fiti ironic. Este vorba de un membru de famile cetatean roman, este sotul meu, cand i s-a dat permisul de 5 ani ne-a spus ca are drept de munca aici in Romania dar nu stim ce alte drepturi i se mai cuvin..
Buna! Sotul meu este cetatean Marocan si este student la medicina in Romania, as vrea sa stiu ce drepturi are el ca membru cetatean european? El plateste taxa universitara ca si un cetatean strain, nu ar putea beneficia de toate drepturile romanilor si sa plateasca taxa ca un student roman? Din cate am inteles are drept de munca aici, dar restul drepturilor nu se aplica, va rog? Mentionez ca acum are permis de sedere pe 5 ani.
Răspuns la discuția Anulare cetatenie
Ok. Multumesc frumos inca o data!
Răspuns la discuția Anulare cetatenie
Multumesc frumos! Dar in legatura cu permisul de sedere pe 5 ani care il poate dobandi in urma casatoriei si procedurilor care trebuiesc facute, dupa cat timp de la realizarea casaoriei il poate primi?
Buna! Am decis sa ma casatoresc cu un cetatean arab, ne iubim si am hotarat sa ne legam si legal. Doar ca as vrea sa stiu in cazul in care el o sa obtina cetatenia si nu o sa ne mai intelegem si o sa vrem sa divortam, cetatenia i se poate anula?
Răspuns la discuția Stergere fotografii WOOSMS
Buna! Am aceeasi problema. Imi poti spune te rog cum ai rezolvat problema? Le-am trimis email celor d ela woosms si nu am primit nici un raspuns.