avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate andyk

Activitate andyk

Buna ziua, Am o intrebare legat de urmatoarea situatie:
Am un baiat de 21 de ani(la facultate, fara venit) din vecehea casatorie si el sta la mine(maica s-a, de la 18 ani nu mai plateste pensie alimentara). Din a 2-a casatorie am o fetita. Din pacate este foarte probail ca o sa divortam. In acest context as dori sa stiu cum se va calcula cuatumul pensiei alimentare care va trebui sa platesc. Va multumesc.
Zona comuna sau privata ?

Buna ziua, aș dori sa știu la coloanele de apa dintr-un bloc, de unde începe zona privata ? Robinetul de izolare este considerata zona comuna ?

Va mulțumesc !
Daca intr-o asociatie de proprietari sunt proprietari cu mai multe apartamente, ei contribuie la fondul de reparatii proportional cu numarul de apartamente detinute ?

Va multumesc.
As dori o indrumare pentru urmatoarea situatie:
S-a spart o teava de apa in zona comuna si a inundate un vecin.
Asociata i-a platit reparatia, apoi proprietarul s-a adresat asiguratorului pentu alte reparatii (2 usi schimbate).
Acum asociata a primit o instiintare de plata de la asigurator, pe o suma mare, care ar reprezenta acele reparatii. Nu am primit nici o justificare sau un deviz al lucrarilor.
Este aceasta situatie legala si daca da, ce acte justificative ar trebui sa primeasca asociatia ?
Va multumesc.
As dori sa stiu daca proprietarii care nu stau in apartamente si nici nu inchirieaza (stau nefolosite) sunt obligati sa plateasca fondul de reaparatii/rulmenti si pe baza carei legi/articol.
Ce se poate face in cazul in care refuza.
Va multumesc
Buna ziua,
M-ar interesa care sunt legile curente care sunt valabile pentru o asociatie de proprietari.
Răspuns la discuția Reglementare program vizita
Buna ziua,

In principiu aveti dreptate. Nu as dori sa modific, daca ar fi o situatie stabila, insa de cate ori apare o disputa(oricat de mica) apare amenintarea cu reducerea programului.Din acest motiv as dori o stabilitate.
Momentan programul de vizita real este semnificativ mai mult decat a fost in decizia de divort si as dori sa stiu care sunt mijloacele prin care pot sa demonstrez acest lucru ? E suficient un martor sau e nevoie de mai mult ? Parerea copilului(10.5 ani) conteaza ?
Demonstratia modului cum ma ocup de el(cumparaturi) e nevoie sa se faca strict prin chitante sau e suficient si martori sau poze (de exemplu din excursie) ?
Am divortat in 2010 si instanta a decis acordarea a 25% din venitul meu net catre fosta sotie, ca si pensie alimentara, respectiv a decis un program de vizitare in care copilul era aproximativ 20% la mine.
In realitate copilul este mai mult de 60% (prin intelegere verbala cu mama)la mine.
De la divort eu am acoperit toate cheltuielile(pe perioada cat a fost la mine), am cumparat tot ce era nevoie pentru copil(haine, pantofi,...), toate concediile au fost platitie de mine, pentru perioadele mai lungi (1..2 saptamani) cat a stat la mine nu am primit nimic de la fosta sotie, ci am continuat sa platesc pensia alimenatara.Mentionez ca pensia alimentara este in jur de 2800 RON/luna.
As dori sa intreb daca exista posibilitatea de a se recalcula pensia alimentara conform nevoilor reale ale copilului.
Va multumesc.