avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate Radu10

Activitate Radu10

Răspuns la discuția Furt ATM si dovedire
Oricine poate invoca orice, problema e probatiunea si in jurul ei se invarte intreaga discutie. Din moment ce recunosti ca ai dat codul cuiva, nu prea mai ai cum sa dovedesti ca nu i-ai permis sa retraga bani. Scopul codului pin este tocmai de a-ti proteja banii de pe card, iar prin divulgarea lui tu renunti in mod benevol la protectie.
Da, cel mai indicat este sa va angajati un avocat, avand in vedere ca nu e o speta foarte simpla. Mult succes!
Răspuns la discuția Furt ATM si dovedire
Situatia prezentata este una in care persoana care a retras banii AVEA acordul titularului.
In mod normal politia trebuie sa dispunsa efectuarea unei expertize, dupa cum am spus. Asta inseamna sa trimita un expert judiciar din domeniul electric, care va intocmi un raport de expertiza sau de constatare (constatarea merge mai repede, e pentru cazuri de urgenta). Va recomand sa faceti personal si in scris toate cererile si sa le inregistrati la parchet (inclusiv cea pentru efectuarea constatarii/expertizei).
Daca politia nu poate constata existent tensiunii, trebuie sa dispunsa efectuarea unei expertize/constatari. Plangerea se poate depune si la parchet, daca vedeti ca politia nu se misca. Oricum, plangerea trebuie inregistrata si trebuie sa primiti o solutie oficiala, nu doar un raspuns oral.
Răspuns la discuția Infiintare SRL ca si minor
Nu prea, deoarece are capacitate de exercitiu restransa. Temei: art. 211 NCC.
Promoveaza vanzarea casei dvs sau folosesc pozele pentru alte anunturi?
Bun, dar ceea ce ma intereseaza este daca un medic legist este considerat expert in medicina legala sau are nevoie de o calificare suplimentara. In concret, daca instanta dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice si eu, ca parte, doresc ca la efectuarea acestei expertize sa participe si un expert recomandat de mine, pot sa recomand orice medic legist?
1. Mandatul special se prevede doar pentru introducerea plangerii.
2. Contractul de asistenta juridica este un inscris sub semnatura privata, nu un act autentic/inscris oficial.
3. Strict teoretic si logic ar trebui ca avocatul sa poata sa retraga plangerea, insa instantele sunt cele care cer ca retragerea sa se faca prin declaratie in fata notarului, pentru un plus de siguranta cu privire la manifestarea de vointa a persoanei vatamate. La urma urmei, retragerea plangerii este o masura care poate afecta persoana vatamata mult mai mult decat depunerea ei.
Teoretic este infractiunea de inselaciune, dar problema ca e dvs aveati posibilitatea sa verificati existenta si activitatea respectivei firmei, de exemplu la Registrul comertului.