In urma cu trei luni si jumatate m-am angajat in regim de colaborare la o firma din Bucuresti. Eu locuiesc in Constanta. Cum nu sunt in general suspicios, nu le-am facut in prealabil decat o verificare sumara.
Au cateva site-uri si persoana cu care lucram era o cunostinta mai veche. Spre ei m-a referit o persoana in care am incredere, si care nu a gasit nimic nelalocul lui cu firma respectiva.
Am incheiat cu ei un contract de colaborare (mi l-au trimis prin posta) si mi-au oferit o asigurare medicala, de care m-am folosit luna asta. Mi-au trimis banii la timp pe prima luna.
Abia ieri am aflat ca banii de pe a doua luna - iulie - nu mi-au intrat in cont pe 20-28 august, atunci cand ar fi trebuit. Evident, nu am primit nici banii pe luna a treia.
Nu am mai vorbit cu ei de mai bine de doua saptamani. Am incercat in repetate randuri sa ii contactez in ultimele doua zile si nu am primit niciun raspuns.
Vad abia acum ca nici nu sunt inregistrati la ANAF...
Cui as putea sa ma adresez? Pot sa ii dau in judecata in Constanta? Este un caz penal? -- imi inchipui ca e.
Teoretic este infractiunea de inselaciune, dar problema ca e dvs aveati posibilitatea sa verificati existenta si activitatea respectivei firmei, de exemplu la Registrul comertului.
Delapidare
17gil
Buna ziua,
In urma cu aproape un an am colaborat, timp de doua luni, cu o societate de transport. Asiguram livrarea marfii si incasam banii/ rambursurile ... (vezi toată discuția)