Daca nu este proprietar, de ce mai stati la discutii cu ea? Sa se inregistreze in Cartea Imobilului si apoi va avea drepturi si obligatii ca toti ceilalti. Cand mai vine sa va ceara informatii si acte, spuneti-i ca discutati doar cu proprietarii apartamentului.
Buna ziua!
Stie cineva sa existe o conditie de genul: daca vrei sa declari un parinte coasigurat la CASS (parintele nu are venituri in acest moment), trebuie ca tu - salariat, sa ai un contract de minim 5 ani vechime?
Unii functionari din CJAS Dolj asa sustin.
Multumesc
Ideal ar fi sa mergeti la ITM si vedeti ce va sfatuiesc. Pe de alta parte Actul Aditional care va impune ceva impotriva prevederilor din Regulamentul Intern al firmei, va reprezenta o dovada clara de abuz din partea angajatorului.
Suntem intr-un caz asemanator: nu am stiut ca apartamentul este luat prin "credit ipotecar" si nici faptul ca exista aceasta particularitate (daca nu cumva este un abuz): ca la executare silita nu e nevoie de adeverinta privind datoriile catre asociatia de proprietari.
Am demerat procesul, care evident a durat un an, intre timp banca incepuse propriul proces si a obtinut executarea silita inaintea noastra.
Executorul fusese instiintat de existenta datoriilor, dar ne-a spus ca, neavand hotarare definitiva, nu poate sa ne dea nimic.
Este sau nu ABUZ???
Oare institutia "Avocatul Poporului" ar putea fi sesizata intr-un astfel de caz? In fond este vorba despre drepturile unor persoane fizice calcate in picioare de institutii ale statului.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, legea trebuie corectata pentru ca intentia legiuitorului a fost de a nu ramane datoria unui proprietar in sarcina altor proprietari, atat timp cat se mai poate executa ceva. In fond ne-am asociat pentru a administra un imobil, nu pentru a scoate profit, deci nu putem fi obligati sa platim din buzunarul nostru ce a consumat altul. Regiile (de apa, termoficare...) sunt avantajate de existenta acestei legi, ele isi recupereaza debitul de la Asociatie, nu de la adevaratul datornic.
Multumesc pentru raspuns. Chiar asa s-a intamplat: apartamentul a fost scos la licitatie si cumparat de un "cunoscator", care apoi l-a revandut in mai putin de o luna. Asociatia a ramas cu hotararea judecatoreasca (obtinuta intre timp) pe care am dus-o la executor judecatoresc, dar care nu are ce sa le execute datornicilor, intrcat au grija sa nu apara cu bunuri pe numele lor.
Buna ziua!
Va prezint cat pot de succint situatia cu care ne confruntam la asociatia de proprietari:
- apartament cumparat prin credit ipotecar;
- proprietarul a acumulat datorii de peste 7.000 lei la intretinere ( plus penalitati);
- am inscris datoria la Registrul de Carte Funciara;
- l-am dat si in judecata, dar pana sa apara hotararea judecatoreasca, apartamentul a fost executat silit de executor judecatoresc in favoarea bancii;
Asociatia nu s-a ales cu niciun leu, desi avea inscrisa datoria la Cartea Funciara.
Intrebare: in cazul executarii silite a unui imobil luat prin credit ipotecar nu mai este valabila legea care spune ca nu se poate instraina imobilul fara 'dovada' ca nu exista datorii la intretinere?