avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate iaminm

Activitate iaminm

Răspuns la discuția Moștenire familie fără copii
Soția are frați- surori in viața, dar are și frați care au decedat, aceștia având nepoți.
Sa înțelegem că toți aceștia pe linie directă vor veni la succesiune? Cum sunt stabilite cotele?
Frații vitregi : ei ce statut au?

Totuși, la întrebarea: se poate că soțul sa facă procura notariala unui frate sau soră , sau nepotul (de la soră)pentru demararea succesiunii?
Răspuns la discuția Moștenire familie fără copii
El ar dori să facă tot ce este necesar vis a vis de succesiune. Are niste temeri despre cum se procedează el neputând personal merge la un cabinet notarial (este in recuperare medicala).

El o moștenește integral pe soția lui? ei având în proprietatea lor niste terenuri,
le poate vinde daca nu se face succesiunea?

El a făcut testamentul deja cuiva în familie, dar după decesul soției.

gi-jane2 a scris:

Ce sa înceapă? Dacă nu se mai poate deplasa ca e in varsta, credeți ca il mai interesează mostenirea sotiei? Doar daca vreti un testament din partea lui, deplasati-l pe la notar.

Care sunt condițiile și cum se face daca nu au copii? Daca soția a decedat și soțul supraviețuitor este nedeplasabil pentru a demara personal acest lucru; se poate face o procura notariala cuiva din familie pt a incepe? mulțumesc.
Că să explic, eu sunt cel care a câștigat procesul cu banca,(credit cu clauze abuzive), dar nu am înțeles formularea aceasta.eu am achitat la avocatul meu onorariul pentru cheltuielile de judecată.intrebarea este: mi se vor returna sau nu de către banca ?
Cum sa pot înțelege :Cu cheltuieli de judecată, pe cale separată.?

In urma deciziei definitive a instanței de judecată, tribunal in litigiu cu o bancă.
Sunt aceleași persoane zi de zi, 5 zile pe săptămână.Nu se schimba echipa.
buna ziua,
se da speța următoare: firma X a făcut o intelegere t cu angajatul Y pentru a aduce la servici și înapoi cu mașina personala încă 3 colegi care locuiesc in zona acestui angajat din rațiuni economice.
cei 3 colegi locuiesc în zona apropiat cu persoana care poseda autoturismul.cei 3 colegi sunt preluați din puncte de întâlnite stabilite de comun acord și la orele fixate.

șoferul pleacă la ora 6.15 de la domiciliul , la 6.20 ia pe cei 3 colegi și împreuna merg aprox 12 km pana la servici, aprox 30 minute.

în ordonanța militara de sâmbăta seara se specifica ca sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane; ce se poate întâmpla ceva celui șofer sau si colegilor lui daca sunt opriți pe drum fiind 4 persoane in autoturism?firma le-a făcut adeverința fiecăruia pt a putea merge la lucru.

buna ziua

asemanator am patit si eu cu un telefon cumparat la prelungire abonament de la Orange ; telefon cumparat in nov. 2015 si in ian 2017 a cedat pus si simplu, nu mai vroia sa porneasca deloc.

am dat la service Orange care dupa cateva zile m-ai anuntat la tele ca "placa de baza a fost torsionata"; asa a sunat exprimarea uneia care m-a apelat.

odata ce a revenit din service tel. m-am sa il iau, mi-au aratat cateva poze pe PC lor din shop.(am cerut pozele pe mail si nu au vrut sa mi le dea) , in schimb am primit tiparite.

raportul lor este ca telefonul a suferit soc mecanic si garantie anulata; explicatia fiind ca telefonul s-a "indoit , curbat" in buzunar si sin aceasta cauza a aparut defectul.

personal , am verificat la un tehnician , intr-a drevar se vede pe un un capac de protectie care este sudat pe acea placa de baza o mica indoitura (pare a fi o apasare ) , dar ma indoiesc ca asa ceva se putea face doar manevrand telefonul.

eu suspectez un defect din fabricatie care nu il pot dovedi , placa de baza afost verifica la microscop de tehnician nu apre sa aibe fisuri.

m-am cam resemnat ca am pierdut garantie, telefonul nefiind scump , aprox 100eur.

credeti ca ar mai fi sanse de fac ceva , o reclamatie undeva sau o verificare in alta parte?
certificat de inmatriculare cu numele meu in original este la politie in dosarul cu actele cand s-a facut vanzarea masinai. dar nu se poate folosi certificatul care este pe numele noului proprietar ; date tehnice ale masinii sunt identice; doar ca e alt proprietar.
buna ziua

in luna oct. 2007 am achizitionat un autoturism din Germania si am platit taxa de poluare care era la cea vreme si era de aprox 1000Eur din cate imi amintesc.
anul trecut in luna sept . cand s-a dat legea pt recuperare taxe poluare (atunci nu erau emise normele de aplicare) ; am fost la ANAF Arad si am completat si depus dosarul de acte necesar .
in ian 2016 am primit prin posta de la ANAF un document prin care se specifica ca dosarul va si solutionat dupa aprobarea normelor de aplicare.
in martie 2016 am vandut autoturismul unei cunostinte .
astazi am fost iar la ANAF sa ma interesez de situatie si surpriza : au nevoie de certificatul de inmatriculare (talonul) si cartea de identitate de masina ; ambele in original plus alta cerere.
Dar ceea ce m-a socat a fost faptul ca mi s-a spus ca daca nu aduc certificatul de inmatriculare (talonul) si cartea de identitate de masina ; ambele in original nu voi mai putea recupara taxa; cica asa prevede legea; pentru a confirma copia cu "conform cu originalul".

eu am citit si rasfoit pe net dar nu am gasit o asemenea specificatie elimatorie.

cine poate da si are detalii despre subiect sau cine a mai intampinat o asemenea situatie il rog sa posteze .