avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate dumitrugj

Activitate dumitrugj

Salut! Am următoarea speță. Am acționat în instanta primăria și comisia locala pt anularea titlu de proprietate și procesul verbal ce a stat la baza emiterii titlului de proprietate emis în 2002 pe o suprafață de 1400mp,deoarece suprafață inscrisa pe titlu nu corespundea cu realitatea din teren. Terenul meu, conform registrului agricol are o suprafață de 1870mp,suprafață pentru care chiar plătesc impozit, dar în realitate conform măsurătorilor făcute de primărie cu aparatul GPS terenul are o suprafață de 1800mp,deoarece pe una dintre laturi un vecin a întrat și și a însușit din terenul meu suprafața de 70mp. Funcționarii primărie au întocmit o schiță a terenului care are acum suprafața de 1800mp,pe care m au pus sa o semnez fără a studia acesta schiță (zicând sa termin odată cu procesul acesta), schiță pe care mai apoi au printat o prin aplicația de serviciu peste schiță terenului deținut de mine de 1870mp,susținând ca am dreptul doar la cei 1800mp și nu la 1870mp, suprafata pentru care inclusiv în acest an am plătit impozit. Întrebarea mea este cum pot obține cei 70mp care fac parte din același lot de teren, pe care vecinul cu complicitatea celor din primărie și l a însușit nelegal? În cauza este data o sentința civila pt suprafață de 1800mp,restul de 70mp primăria nu a dorit sa ii restituie, deși print o adresa emisa recent de primărie ei recunosc ca suprafață deținută și pt care plătesc impozit este de 1870mp....va mulțumesc
Buna seara!Daca ma poate cineva ajuta cu un raspuns...va multumesc anticipat! Ca urmare a unei actiunii in instanta am obtinut dreptul de a pastra legaturi personale cu minorul de 6 ani al fiului meu, care a decedat anul trecut. Acestia locuiau cu mine in locuinta mea,iar la surt timp dupa decesul fiului meu,nora mea si a luat copiii(unul al fiului meu si altul venit cu el din alta relatie) si a plecat refuzand categoric sa l mai lase pe nepotelul de 6 ani sa mai aibe legaturi personale cu mine si cu celelalte rude din partea tatalui....A urmat actiunea in instanta ,iar instanta a hotarat ca al treilea weekend din luna si in ajunul sarbatorilor legale,cu ore fixe stabilite in instanta de vineri ora 11 pana duminica ora 20, la domiciliu meu ,hotarare facuta definitiva in acest moment,,,dar nora nu vrea sa l lase pe minor sa vina la mine...intrebarea mea este trebuie sa o anunt ca merg sa iau copilul dinainte?(cu siguranta ar pleca de la domiciliu...si nu ar fi acasa) are si ea hotararea in care scrie clar...al treilea weekend din luna.....daca nu vrea sa mi l dea sa cer sprijinul politiei?....cum ma sfatuiti sa pun in aplicare o hotarare definitiva?
Răspuns la discuția Partaj judiciar
da...va multumesc mult pt raspunsuri...o sa fim alaturi de mama,o sa angajam si un avocat pt ca procesul e in faza initiala,doar ce l a introdus....iar despre copil vom incerca sa vedem ce putem face pt ca e nedrept sa creasca alaturi de o asemenea mama imorala care in loc sa si tina copii aproape i a abandonat...fiica ei cea mare a nascut la 16 ani.. se judeca si ea pt paternitatea copilului sau....de fapt ce putea invata de la mama sa...
...drept de creanta....ea nu a realizat venituri doar fratele....are un trecut ....4 copii cu 4 barbati..primi 2 abandonati pe la fosti soti,centre de plasament...ea isi duce traiul de pe urma copiilor...pe pensiile de intretinere....fratele a mancat chiar bataie de la ea in centru orasului...asadar mama era victima sigura cu ea....e o femeie fara caracter....si acum face pe victima ca a muncit acolo sa i se dea dreptu din casa....o terorizeaza pe mama la cei aproape 70 de ani ...i am zis ca vrea si mama sa vada copilul e crescut acolo de ea...nu accepta in nici un fel....in copil isi mai alina si ea suferinta ....
da..va multumesc...tocmai asta ziceam a venit in casa cu un minor le a pus la dispozitie casa....acum vrea zestre ca a muncit acolo 8 ani (2 de concubinaj si 6 de casatorie) ....
da stiu, minorul are dreptul sa o mosteneasca pe mama alaturi de noi ceilalti 2 frati...dar nora ce drept sa aiba de moment ce fratele decedat a cedat partea ce i se cuvenea din partea tatalui ...nora ce drepturi are la casa mamei?
Discuție Partaj judiciar
Buna ziua! problema mea este una delicata.....daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns....va multumesc anticipat! Acum cateva luni fratele meu a decedat. In urma cu 8 ani (in 2008) el a adus in casa o femeie cu un copil de 5 ani pe care ne a prezentat o si a zis ca vrea sa se casatoreasca cu ea....a urmat apoi divortul ei de sotul precedent...intre timp am aflat ca ea mai are alti doi copii din alte doua relatii....deci la acel moment 3 copii cu trei barbati....a urmat casatoria civila cu fratele in 2010 ...in 2011 au dat nastere unui baietel (primul al fratelui....al patrulea al ei)... Ei locuiau alaturi de mama in casa parinteasca ...dar mai existau certuri in familie pe motiv ca mama nu le face acte pe casa....In 2009,noi cei trei frati am renuntat la drepturile ce ni se cuveneau din partea talalui(decedat in 1994) in favoarea mamei,,deci in acest moment mama este proprietara cu cota intreaga...La scurt timp dupa decesul fratelui, sotia si a luat cei doi copii si au plecat din casa...si a actionat o pe mama in judecata pentru partaj judiciar...acum pe langa faptul ca mama sufera pentru pierderea fiului, mai treb sa indure si problemele facute de nora...vrea zestre de la soacra..ea neaducand nimic in casa folosindu se de tot ce era acolo....va multumesc!
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
da...va multumim!....sanatate ne dorim si noi mai ales mamei....da stim si lozinca .....
oricum mama nu va accepta sa aduca un alt barbat in casa ei(poate vrea sa se marite iar....are doar 38 ani)....e alegerea ei daca vrea sa ramana cu mama si copiii acolo si sa se comporte frumos cu mama....daca nu....sa mearga unde vrea....noua de copilas ne pasa cel mai mult...
da.....grea situatie....incercacam totusi sa fim oameni....unde sa se duca....a migrat deja din casa in casa cu fiecare din cei 4 barbati cu care a stat....la frate a ajuns in 2008 plecand de la cel de al treilea sot cu copilul (avea 5 ani atunci) la plimbare si spunandu i acestuia ca se duc pe la o sora de a ei.....si dusa a fost.....a dat apoi divort de al treilea sot....a insistat sa faca actele cu fratele....s au casatorit civil in 2010....apoi a vrut sa se faca si mireasa s au cununat si religios in 2013 cand era deja bunica...fiica ei din prima casatorie abandonase si ea scoala si facuse deja un copil( pt a carui paternitate a trebuit sa se adreseze instantei) care este mai mare cu cateva zile decat ultimul ei fiu(cel de al patrulea..a fratelui ....) asadar viata bate filmul....
va multumesc! asta voiam sa stiu ca daca avea si sotia drept de mostenire atunci automat veneau si ceilalti copii ai ei pt ca o mosteneau pe ea....acum ea fiind unica mostenitoare a fratelui decedat ii mosteneste toate drepturile banesti ,conturile(care nu sunt deloc de neglijat cateva sute de milioane) si pe care ea le gestioneaza acum dupa bunul plac...macar daca ar gandi sa i puna o parte din ei la cec ,banca pe numele ultimului fiu care are doar patru anisori si sunt de pe urma tatalui lui si nu se cuvin celorlalti copii ai sotiei(fratii lui vitregi)....mi se rupe sufletul pt bietul copilas da doar mama lui poate decide pt el......cand faci patru copii cu patru barbati.....si ii lasi fara sa ti pese de ei...doar ultimi doi ii are alaturi....te mai poti numi mama?......o situatie destul de trista pt noi fratii ,dar mai ales pt mama noastra care pe langa faptul ca si a pierdut fiul, a ramas acum in casa cu nora(sotia fratelui decedat care ii face zile fripte mamei) si cei doi copii unul al ei din a treia casatorie si cel de al patrulea al fratelui care are 4 anisori....