avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate ecwilhelm

Activitate ecwilhelm

Am aplicat online pentru un loc de munca in Corsica. In anunt se spunea ca se face contract de munca si din discutiile telefonice avute cu un roman care facea recrutarea pentru un francez am inteles ca totul este ok.
Dupa ce am ajuns acolo in data de 08.05.1018 am constatat ca nu exista nimic din ceea ce mi se promisese initial. Se lucra la negru, 12 ore pe zi fara zi libera si se locuia in conditii inumane. Impreuna cu alte 2 persoane recrutate prin aceiasi metoda am reusit dupa 0 luna sa ne intoarcem in tara fara sa primim nici un ban si fugind de-a dreptul de "asa-zisul" angajator francez care ne ameninta. Am observat acum ca iarasi, acest roman a pus anunturi de recrutare pe internet.
Ce putem face? Am muncit ca sclavii, fara sa fim platiti! Unde ne putem adresa pentru a se face dreptate si pentru ca si altii sa nu mai pateasca ce am patit noi. Avem tot felul de dovezi : poze, documente, bilete de transport, etc.
Multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu ce actiuni legale pot intreprinde pentru a schimba locuinta unui copil minor, in varsta de 8 ani, din cea a mamei in cea a tatalui si implicit ca eu ca tata sa devin cel care am responsabilitatea cresterii si educarii acestuia.
In anul 2014, octombrie, am divortat copilul ramanand in ingrijirea mamei iar custodia fiind comuna. Din acel moment au aparut tot felul de probleme dat fiind faptul ca mama acestuia nu imi permitea sa-l vizitez, nu imi comunica absolut nimic legat de activitatea acestuia.
In februarie 2015 aceasta a solicitat un ordin de restrictie din motive imaginare iar motivarea respingerii acestui ordin aduce si o adeverire a faptului ca mama acestuia doreste sa-mi limiteze accesul la copil tocmai pentru a nu sesiza lipsa ei de responsabilitate fata de acesta.
In luna mai a anului 2015 mama copilului s-a mutat cu actualul sau iubit intr-o garsoniera inchiriata, lasand copilul in grija parintilor ei si necomunicandu-mi acest lucru.
In momentul de fata copilul locuieste cu bunicii lui, mama acestuia trecand pe la el la sfarsit de saptamana. In continuare aceasta imi interzice sa-l vad.
Exista un temei legal pentru a deschide o actiune judecatoreasca pentru a putea eu ca tata sa iau copilul sa locuiasca cu mine, mai ales ca din momentul divortului eu am dorit acest copil sa creasca langa mine?
Atata timp cat am un job bun si am si locuinta credeti ca as avea vreo sansa sa castig acest copil?
Multumesc.
Nu am depus o intampinare, ci doar am explicat de ce fosta sotie doreste sa-mi restrictioneze total accesul si am inceput sa demonstrez asta prin cateva probe si martori ce urmeaza sa fie audiati la termenul urmator. Multumesc pt raspuns, cred ca voi depune o cerere de custodie pentru ca dosarele sa fie conexate.
Insa cred ca datorita faptului ca nu am depus inca nici una dintre parti concluziile suntem inca in termen? Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Multumesc!
Buna ziua.
Ma aflu intr-un proces prin care fosta sotie a depus o cerere de obtinere a unui ordin de restrictie si o cerere de acordare custodie totala.
Stadiu procesului a evoluat, eu prezentand probe clare cum ca de fapt dansa incearca sa-mi restrictioneze accesul la copil datorita faptului ca am sesizat protectia copilului in legatura cu cateva aspecte pe care le-am descoperit si anume : a intretinut relatii intime cu alt barbat in prezenta copilului ce are 7 ani, a incredintat copilul unei persoane straine acesta suferind un accident de masina, probleme de nutritie, de sanatate netratate, precum si un comportament nepotrivit sesizat in raportul protectiei copilului. Copilul are senzatii de singuratate, frica (face pe el), si are actiuni de automutilare.
Doresc sa va intreb daca credeti ca dupa aceste aspecte demonstrate de mine prin probe, martori si raportul protectiei copilului, doamna judecatoare imi va accepta o cerere reconventionala de acordare a custodiei copilului si daca am vreo sansa sa o obtin. Mentionez ca in momentul de fata avem custodie comuna stabilita prion hotarare judecatoreasca si mama imi refuza de 3 saptamani sa il vad.
Multumesc!
Buna ziua.
Inregistrarile telefonice pot fi probe in instanta? Ma refer la folosirea lor intr-un proces civil de obtinere al unui ordin de restrictie. In aceiasi masura ma intereseaza daca sms-urile se incadreaza si ele in aceiasi chestiune.
Multumesc!
Copilul face in martie 8 ani, si eu am intrerupt casatoria prin divort dupa 9 ani de casnicie.
Buna ziua. Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Am recunoscut un copil si am participat la cresterea lui cativa ani. Ulterior am aflat insa de nenumarate relatii pe care fosta mea sotie le-a avut anterior casatoriei si in timpul acesteia. In momentul de fata doresc sa cunosc daca copilul meu, este cu adevarat al meu si care ar fi procedura in cazul acesta. Totodata daca se dovedeste ca eu nu sunt tatal lui, mai exista vreo solutie prin care sa se modifice acest lucru in certificatul lui de nastere.
Va multumesc!