avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel1956

Activitate Gabriel1956

Buna ziua! Întrebare: Dacă am facut o succesiune notarială pantru tatăl, si a apărut apoi o succesiune despre o suprafață de teren în comun cu frați ai tatălui, este musai să merg la același notar? Chiar dacă acesta mai este în viață sau Doamne fereste nu? Întreb pentru că la Timisoara am fost trimis făra drept de apel la același notar. Exista o prevedere legala în acest sens?
Exista cumva un normativ legal (lege sau ceva similar) care sa oblige proprietarii unei asociatii de proprietari sa monteze apometre asa-zis inteligente cu citire de la distanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns. Banuiam si eu dar nu eram sigur daca nu a aparut ceva peste noapte. Cel mult poti cere un rezultat negativ la un test recent, dar pe raspunderea „proprie”, nefiind medic nu poti da, nu? Solutia ar fi sa mergi la un alt notar care sa ceara dosarul de succesiune de la cel la care a fost repartizat.
Buna ziua! In ce temei legal poate cere un notar public, pentru dezbaterea unei succesiuni, declaratie pe propria raspundere ca nu ai Covid 19?
Buna ziua. As dori de la dvs. un sfat. Cum sa procedez cu vecinii ai caror copii se joaca pe scara blocului producand zgomot deranjant. Glasurile copiilor sunt cristaline, iar casa scarii are un ecou care le amplifica. Suntem persoane in varsta care mai avem nevoie si de liniste. Nu se pune problema discutiei amicale pentru ca nu sunt acest gen. Cum reusesc sa-i conving de faptul ca acest spatiu de folosinta comuna al condominiului nu este loc de joaca si nu doresc sa fac acest lucru cu scandal ci pe o cale legala, daca se poate.
Amuzanta fina dvs. ironie la adresa negocierii cu d-na cu unelte agricole, doar ca dansa nu negociaza, ci numai face ascultare la Bunul Dumnezeu. Banuiesc ca ati intuit ca e doar un caz ipotetic. Nu vreau sa exclud de la mostenire fiicele, dar cum am mentionat, avem voie sa punem si raul inainte si cine stie ce „ispite” le-ar impinge sa ceara, dupa ce d-na agricultoare isi va face datoria, iesirea din indiviziune. In acest caz mama lor neavand sume cu care sa le indestuleze si nici un alt adapost. Repet e un caz ipotetic, vreau sa cred ca imi cunosc fiicele destul de bine, dar vremurile se schimba cu asemenea viteza incat nimic nu poate garanta maine ceea ce suntem siguri azi.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.
Locuiesc intr-un apartament mostenit de la parinti. Sunt casatorit, am doua fiice. Momentan nu sunt probleme, dar oamenii in varsta pun si raul inainte. Ca atare cum as putea proteja sotia, in cazul decesului meu, de potentiala pretentie a fiicelor la dreptul de mostenire a locuintei respective.
Răspuns la discuția Temei legal plata suplimentara
Am cerut executorului sa precizeze temeiul legal al sumei cerute peste cea din titlul executoriu si m-a expediat rapid cu :„va punem in vedere disp. art. 670 NCPC”. Am citit cu atentie art 670 si nefiind in domeniu juridic nu prea am gasit paragraful la care face referire.
Răspuns la discuția Temei legal plata suplimentara
Va multumesc mult. Asa voiam sa cer si eu executorului, daca are dovada acestei plati, factura, chitanta ce o fi ea. Sunt bucuros sa aflu parerea unui specialist in drept.
Intr-un dosar de executare silita, am achitat in intregime suma prevazuta in Hotararea judecatoreasca in care se include si onorariul executorului. Cerand executorului adeverinta de stingere a litigiului ce a facut obiectul dosarului de executare, imi raspunde ca mai este necesara o suma ceruta de o firma, care in procesul de executare figureaza ca „sediu procesual” al Creditoarei din procesul de executare, ca fiind, chipurile, taxa ce reprezinta cautari efectuate la Cartea funciara de catre creditoarea Kruk si nefiind cuprinse in Hotararea judecatoreasca de executare. Intreb: poate avea un temei legal aceasta cerere sau e o incercare de a obtine venituri necuvenite prin excrocare. Suma nefiind mare o pot plati, dar sa stiu daca sunt inselat sau nu.