avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Temei legal plata suplimentara
Discuție deschisă în Executare silită

Temei legal plata suplimentara

Intr-un dosar de executare silita, am achitat in intregime suma prevazuta in Hotararea judecatoreasca in care se include si onorariul executorului. Cerand executorului adeverinta de stingere a litigiului ce a facut obiectul dosarului de executare, imi raspunde ca mai este necesara o suma ceruta de o firma, care in procesul de executare figureaza ca „sediu procesual” al Creditoarei din procesul de executare, ca fiind, chipurile, taxa ce reprezinta cautari efectuate la Cartea funciara de catre creditoarea Kruk si nefiind cuprinse in Hotararea judecatoreasca de executare. Intreb: poate avea un temei legal aceasta cerere sau e o incercare de a obtine venituri necuvenite prin excrocare. Suma nefiind mare o pot plati, dar sa stiu daca sunt inselat sau nu.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
Gabriel1956, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel1956 , utilizator 19:09, 14 Mai 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult. Asa voiam sa cer si eu executorului, daca are dovada acestei plati, factura, chitanta ce o fi ea. Sunt bucuros sa aflu parerea unui specialist in drept.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu dovada platii trebuie sa aiba executorul. Temeiul legal. Din moment ce in titlu executoriu este prevazuta o suma, dvs. nu aveti obligativitatea achitarii unei sume mai mari. Ar fi nevoie de obtinerea unui nou titlu executoriu pentru suma pe care o solicita in plus.
Am cerut executorului sa precizeze temeiul legal al sumei cerute peste cea din titlul executoriu si m-a expediat rapid cu :„va punem in vedere disp. art. 670 NCPC”. Am citit cu atentie art 670 si nefiind in domeniu juridic nu prea am gasit paragraful la care face referire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Plata poprire hmcs2004 hmcs2004 A sosit pe adresa firmei, o Instiintare de proprire din salariul unui angajat. Unde se cere proprirea de sume, asupra salariului angajatului, pana la ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Capatana Ionut Capatana Ionut Buna ziua am si eu o problema:m-am trezit zilele trecute la usa cu o somatie din partea unui cabinet de executor judecatoresc cu o somatie de executare silita ... (vezi toată discuția)