avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters344547

Activitate ContSters344547

Răspuns la discuția executare silita
Incercati si va puneti in locul meu.Si in fond si in apel sentintele au fost date la comanda.Practic s-a stabilit de magistratii "fac ce vreau" ca un imobil bun propriu de 2 ori (1 fiind cumparat inainte de casatorie si 2 din banii obtinuti din vanzarea altui bun propriu) e de fapt bun comun si ca trebuie sa achit sulta fostei, cu care am stat 1 an. Observ ca se vrea executarea silita inainte de a primi sentinta motivata din apel, in baza sentintei de la fond care nu e definitiva (tot abuziv) si a unei copii din minuta de respingere a apelului. De unde stie executorul care e termenul de plata a sultei.? Ma someaza sa achit intr-o zi sulta+8000 lei cheltuieli de executare.DE CE + 8000? pt ca a trimis o somatie ?
NU E ASA! Recursul are termenul cel mai scurt de solutionare practic cateva luni De ce atata graba????
Căile ordinare de atac s-au terminat odată cu soluționarea apelului.

care "caile" daca e numai apelul?
daca de exemplu se vinde imobilul la licitatie cum mi-l mai pot lua inapoi "pe calea intoarcerii executarii' in cazul in care castig recursul? daca banii i-a cheltuit ce mai recuperez ? Chiar daca sunt minime sansele tot exista cauze care au fost castigate in recurs. Oricum un recurs nu tine mult de ce sa te grabesca asa si sa nu astepte finalul.E aiurea complet!
Inteleg ca e executorie dar inainte de a avea sentinta din apel motivata si primita acasa? Ce se intampla daca ma executa si apoi castig recursul? E normal sa te execute pana nu s-au terminat caile de atac?
Am primit o somatie de executare silita imobiliara insotita de o incheiere de la judecatorie care admite cererea de incuviintare si un calcul al cheltuielilor. Arat ca in urma partajului am facut apel, nu am primit motivarea respingerii apelului ca sa pot face recurs. Ce pot face ca sa impiedic executarea silita pana dupa recurs? cum se calculeaza cheltuielile cu executarea si de ce sunt asa mari?
Multumesc!
Răspuns la discuția Returnare produs
E vina dvs ca ati mers la magazin fara sa stiti ce dimensiuni aveti nevoie.Cred ca s-a procedat corect propunandu-va sa il schimbati cu altul. Banii se returneaza pt motive de defecte,rebuturi de care nu e vinovat clientul. In cazul expus de dvs s-a procedat corect. Nu poti sa cumperi un produs si dupa cateva zile sa-l duci inapoi si sa primesti banii. Ce ar fi ca femeile sa-si cumpere rochii sa le poarte o seara sau doua si dupa sa le duca inapoi (cu eticheta la vedere) si sa-si ceara banii ?!
Răspuns la discuția Escroaca sentimentala
Timp de 10 ani am avut o relatie cu o colega de serviciu,timp in care i-am oferit diverse

Chiar dvs afirmati ca i-ati oferit, deci nu ati imprumutat-o, nu v-a cerut ea bani pt renovare.In cei 10 ani banuiesc ca ati stat impreuna in apartamentul ei. Socotiti chiria pe 10 ani pe care nu cred ca ati platit-o. Suma e mult supraestimata 30.000 euro.
Faptul ca dupa 10 ani v-ati despartit nu va da dreptul s-o faceti escroaca!
Răspuns la discuția timbrare in apel
Depinde de valoarea contestata in apel.Daca de exemplu e vorba de partaj bunuri taxa de timbru se calculeaza la valoarea contestata.
Daca pe factura apare alt apartament decat cel cumparat de dvs puteti refuza plata.Dar proprietarul poate confirma ca ati fost cu agentul imobiliar si ati vizionat apartamentul cumparat ulterior. La o adica poate fi martor in favoarea agentiei.