Bună ziua, am o întrebare. Doresc sa cumpar o hala proprietate privată dar care este amplasată pe un teren al cărui proprietar este Statul român. Care sunt pasii de urmat pentru a putea cumpara si terenul? De cine este reprezentat Statul român pt ca cei de la primarie nu stiu care este situatia ? Unde trebuie sa ma adresez?
Buna ziua, as avea o neclaritate.am primit la firma in urma cu 3 ani o notificare de execurare silita / poprire pt un angajat care nu mai lucra la noi.plecase in strainatate.am trimis o notificare in care am specificat acest aspect.zilele trecute am fost din nou contactata de acelasi executor,pt aceeasi persoana.i-am trimis din nou notificare specificand ca persoana nu are relatii de munca cu societatea.intre prima notificare si cea de acum mentionez ca persoana s-a intors si a fost reangajata pt cateva luni.plecand din firma la 01 martie 2015.executorul ma ameninta si imi spune ca de ce nu am facut poprirea.ca era de datoria mea.trebuia sa iau eu legatura cu el cand am facut reangajarea?pot fi trasa in vreun fel la rspundere?ma poate urmari ca si firma ?ce se intampla in acest caz?va multumesc
Buna, as avea cateva intrebari.Institutiile de control gen anaf, itm, dsv, de cate ori in decursul unei luni,an au competenta sa verifice o societate comerciala?
pe ce criterii se aleg societatile pt a fi controlate? Daca la sediu controlat nu se afla nicio persoana de decizie in firma sau reprezentant esti obligat sa permiti contolulu? Un simplu angajat poate oferi informatii, documente daca nu are aceasta atributie?mersi
Va multumesc pt raspuns. In cazul in care se opteaza doar pt un contract de intretinere acesta mai poate fi atacat in instanta?de catre cine si daca ar avea castig de cauza?
Buna seara,va deranjez in legatura cu o problema cu care ma confrunt ,nu stiu ce sa fac si am nevoie de un sfat.va expun cat mai pe scurt:
Suntem vecini cu o familie (tata,mama si fiica diagnosticata in trecut cu o boala psihica,urmeaza tratament,acum e ok). Fiind mai in varsta i-am ajutam mereu cu plata de facturi,dus la medic,etc.fara niciunfel de pretentie sau recompensa. Anul trecut tatal a murit si si-a dorit mult sa ne lase noua ceea e a avut cu conditia sa avem in continuare grija de mama si fiica. Si ele au dorit acest lucru. Inca nu s-a facut succesiunea dupa el. Tatal fiind proprietar peste tot. Cum se procedeaza in
acest caz,se face succesiune dupa el si mai apoi facem un contract de intretinere cu ele? Sau ce ar fi mai bine?
Nu ne intereseaza ce bunuri au pt ca nu e mare lucru dar ma gandesc ca
nu ar fi ok sa ne legam la cap si sa avem grija de ele fiind mai in varsta si mai
bolnavicioase si mai spoi sa vina altcineva,ruda de grad sau nu , si sa conteste
intelegerea noastra.am uitat sa precizez ca mama mai are frati in viata. Va multumesc!