avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren sub proprietatea Statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren sub proprietatea Statului

Bună ziua, am o întrebare. Doresc sa cumpar o hala proprietate privată dar care este amplasată pe un teren al cărui proprietar este Statul român. Care sunt pasii de urmat pentru a putea cumpara si terenul? De cine este reprezentat Statul român pt ca cei de la primarie nu stiu care este situatia ? Unde trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: adrian9999 , utilizator 13:00, 27 Mai 2020
Buna ziua,
este posibil ca acel teren sa fie in domeniul privat al statului. Daca cel care a construit hala impreuna cu cei care au detinut fizic terenul aduna impreuna 30 de ani de posesie, este posibil sa faceti o afacere foarte buna in sensul ca ati platit pretul halei dar dobanditi si terenul in proprietate prin introducerea unei cereri in uzucapiune. As fi foarte atent la modul in care as redacta contractul de vanzare cumparare astfel incat acest drept sa nu fie vatamat. Vedeti ca in calitate de comparator aveti dreptul sa va alegeti notarul, caz in care puteti contribui l a modul in care va arata continutul contractului.
Buna ziua, am si eu o problema cu un teren de stat, ma puteti ajuta?
In sensul ca, am inchiriat o gradina de la primarie iar in extrasul cf apare Statul Roman, suprafata de teren este de 400 mp din 700. Pe terenul total de 700 mp este o casa pe care sunt proprietari doar pe casa iar terenul este pe stat. Asa am primit si contract de inchiriere pe terenul de 400mp. Doresc sa cumpar terenul de stat de la primarie cum se poate face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren de stat adrian9999 adrian9999 Buna ziua, am o intrebare in sensul ca, am inchiriat o gradina de la primarie (400mp) iar in extrasul cf apare Statul Roman, suprafata de teren este de 400 mp ... (vezi toată discuția)
Se aplica legea 10 pentru teren revendicat prin uzucapiune in 1986? alexberi alexberi In cauza este casa cu gradina. Pentru casa care exista acte de cumparare in 1942, dar pentr gradina nu exista acte. O mare parte din gradina (1000 mp) a fost ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate barbie_86 barbie_86 In anul 1983,bunicii ei au cumparat de la un proprietar,(acum revenindu-mi mie conform cetificatului de mostenitor)un imobil compus din teren in suprafata de ... (vezi toată discuția)