avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale controale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

controale

Buna, as avea cateva intrebari.Institutiile de control gen anaf, itm, dsv, de cate ori in decursul unei luni,an au competenta sa verifice o societate comerciala?
pe ce criterii se aleg societatile pt a fi controlate? Daca la sediu controlat nu se afla nicio persoana de decizie in firma sau reprezentant esti obligat sa permiti contolulu? Un simplu angajat poate oferi informatii, documente daca nu are aceasta atributie?mersi
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:50, 10 Februarie 2015
Competenta de a verifica firma exista periodic (de ex o data /an sau o data la 3 ani) sau ori de cate ori este nevoie (in functie de reclamatii, controale tematice, controale preventive, etc). Firmele "se aleg" fie la rand alfabetic, fie aleator, fie la reclamatii.
Da, angajatul este obligat sa dea informatii care se afla in competenta lui (adica, nu i se va putea pretinde portarului sa puna la dispozitie contractul incheiat cu firma din Seychelles, stiti dvs., caci nu are cum), in caz contrar se constata ce se poate constata la fata locului fara sa se sparga usile de la arhive (afara de situatia in care exista mandat pentru aceasta) si se asteapta persoana responsabila sa vina cu cheia sau se stabileste o data ulterioara.
Insa controalele ordinare vizeaza de obicei acte/documente care trebuie sa fie la vedere, sau afisate sau existente la sediu in mod permanent. Intrebarea dvs. este de o generalitate maxima, insa m-am chinuit sa va fac o imagine de ansamblu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serviciul de investigarea fraudelor?!?!? sonder sonder Buna Ziua. Am o rulota de fastfood amplsata pe terenul concesionat de la primarie,cu toate autorizatiile si avizele prevazute de lege.Spatiul respectiv se ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Control itm danyyyyy danyyyyy cat de des se poate face control de la itm pe acceasi tema , care este perioada in 28.07.2009 am avut control pe contracte de munca si acuma sunt chemata ... (vezi toată discuția)