avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Activitate alexmc

Activitate alexmc

Răspuns la discuția Succesiune complicata
consilierjr a scris:

absolut doar,,redeschiderea succesiunei ''prin repunere pe rol si-n termen spre dezbatere succesorala in fata instantei de judecata!:slap::fight::closedtopic:


Practic ce ar presupune acest lucru? Ce ar trebui sa faca omul?
E necesara si prezenta tatalui sau nu?

Multumesc.
Buna ziua,

O intrebare referitoare la o succesiune in cazul unui apropiat.

Respectivul are grija de bunica lui, bunicul a murit acum 10 ani si nu s-a facut succesiunea.
Cei 2 bunici au avut 1 singur copil, respectiv pe tatal celor care o ingrijeste acum pe bunica. Acesta la randul lui a avut si el 1 singur copil.

Tatal este plecat din tara si nu are vreo dorinta sa se intoarca pentru a intocmi actele necesare succesiunii.

Ce se poate face in aceste conditii? Cum poate ajunge apartamentul, fie si partial, in proprietatea nepotului?

Multumesc.
Se da urmatoarea situatie:

Un apartament dintr-un bloc nou se vinde catre o persoana fizica.
Aceasta mai departe face contract de comodat cu firma, catre care cedeaza spatiul.

Pentru inregistrarea la Registrul Comertului exista un formular standard, juristul firmei nu depune acest formular, ci concepe un altul, care contine si declaratie pe propria raspundere ca nu exista Asociatie de Proprietari, datata 20.09.2014, si acordul vecinilor.

Desi era obligatoriu acordul vecinilor cu pereti directi, in cazul nostru 4, semneaza doar 2 (pe respectivul acord care la data aceea era in alb, fara data si nume de firma). Acordul mai e semnat si de un al treilea, care nici nu are pereti directi si nici nu era proprietar la data de 20.09.2014, ci a devenit ulterior, la aproximativ 3 saptamani.
Ceilalti 2 vecini cu pereti directi nu au semnat.

Dintre cei 2 vecini cu pereti directi care nu au semnat, 1 vinde in 10.11.2014.

Firma depune actele la Registrul Comertului abia la 02.02.2015, deci la mai mult de 4 luni fata de data inscrisa pe declaratia pe propria raspundere.
In cele 4 luni se infiintase intre timp Asociatia, respectiv in 20.12.2014.
Sediul firmei e inregistrat in respectivul apartament in 06.02.2015.

Problemele pe care le-am constatat, respectiv noi, vecinii cu pereti directi, ar fi urmatoarele:

1. data declaratiei e 20.09.2014, ea a fost depusa in 02.02.2015, intre timp Asociatia se infiintase, declaratia respectiva nu trebuia sa descrie situatia de fapt la data depunerii ei? Respectiv era nevoie si de acordul Asociatiei.
2. acordul celor 2 vecini care lipseste de pe foaia respectiva, dintre acestia 1 e total impotriva.
3. 1 dintre cei care au semnat nu era proprietar la acea data.

Declaratia si acordurile sunt pe aceeasi foaie de hartie, declaratia prima, apoi data si semnatura celui care declara, apoi acordurile.


Asociatia s-a constituit abia acum, iar vanzatorul, persoana fizica, incearca sa ne impuna firma X ca si administrator, pe baza clauzei din contractul de V-C.
Contractul precizeaza firma, am denumit-o eu simplu X, dar o identifica doar prin nume.
Am sa va rog sa recititi atent ce am scris, daca doriti sa ma ajutati, problema e chiar la "parti". Ce sa caute un tert intr-un contract de vanzare-cumparare? Daca eu vand apartamentul, ce se intampla cu respectiva clauza?

Am scris deja care este interesul, taxa aberant de mare.
Buna ziua,

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si am o problema legata de administrare.
In contractul de vanzare cumparare, vanzatorul-investitor, persoana fizica, a trecut o clauza referitoare la administrarea imobilului.
S-a notat faptul ca "administrarea va fi facuta de SC X SRL", fara ca acest X sa fie identificat altfel decat prin nume (respectiv fara CUI, J, adresa si altele), fara ca din partea acestui X sa semneze cineva contractul de vanzare cumparare.

Intrebarile ar fi:

1. este aceasta clauza legala? are ce cauta un tert intr-un contract de v-c?
2. daca este legala, avand in vedere ca respectiva firma la acea data nu era autorizata ca administrator de imobile, clauza poate fi considerata nula?
3. daca niciuna din primele 2 intrebari nu reprezinta o solutie, avand in vedere ca in contractul de v-c aceea e o clauza intre vanzator si cumparator, poate fi ea impusa Asociatiei de Proprietari care s-a constituit?

Ce solutii am pentru a trece peste aceasta clauza?

Problema consta in faptul ca ni se impune o taxa de administrare aberanta, de 5-6 ori mai mare decat alte oferte pe care le avem deja.

Daca totusi Asociatia va semna contractul, cu aceste tarife aberante, ca proprietar, pot da in judecata Asociatia pentru ca a actionat impotriva intereselor proprietarilor? E si aici o problema, respectivul investitor are si conducerea Asociatiei, nu direct, pentru ca i-am explicat ca nu e legal.
Răspuns la discuția Contestatie amenda circulatie
Inclusiv articolul care sanctioneaza fapta este trecut gresit si apoi corectat.
Printre motivele pentru care vreau sa contest un proces verbal de amenda e si faptul ca politistul a scris gresit data, dupa care a scris peste data corecta. 25 in loc de 23.
Sunt sanse ca procesul verbal sa fie anulat pentru acest motiv?

Multumesc!
Exista posibilitatea de a depune motivarea pentru contestatie in afara celor 15 zile in care se poate depune contestatia?