avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social firma in imobil apartamente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social firma in imobil apartamente

Se da urmatoarea situatie:

Un apartament dintr-un bloc nou se vinde catre o persoana fizica.
Aceasta mai departe face contract de comodat cu firma, catre care cedeaza spatiul.

Pentru inregistrarea la Registrul Comertului exista un formular standard, juristul firmei nu depune acest formular, ci concepe un altul, care contine si declaratie pe propria raspundere ca nu exista Asociatie de Proprietari, datata 20.09.2014, si acordul vecinilor.

Desi era obligatoriu acordul vecinilor cu pereti directi, in cazul nostru 4, semneaza doar 2 (pe respectivul acord care la data aceea era in alb, fara data si nume de firma). Acordul mai e semnat si de un al treilea, care nici nu are pereti directi si nici nu era proprietar la data de 20.09.2014, ci a devenit ulterior, la aproximativ 3 saptamani.
Ceilalti 2 vecini cu pereti directi nu au semnat.

Dintre cei 2 vecini cu pereti directi care nu au semnat, 1 vinde in 10.11.2014.

Firma depune actele la Registrul Comertului abia la 02.02.2015, deci la mai mult de 4 luni fata de data inscrisa pe declaratia pe propria raspundere.
In cele 4 luni se infiintase intre timp Asociatia, respectiv in 20.12.2014.
Sediul firmei e inregistrat in respectivul apartament in 06.02.2015.

Problemele pe care le-am constatat, respectiv noi, vecinii cu pereti directi, ar fi urmatoarele:

1. data declaratiei e 20.09.2014, ea a fost depusa in 02.02.2015, intre timp Asociatia se infiintase, declaratia respectiva nu trebuia sa descrie situatia de fapt la data depunerii ei? Respectiv era nevoie si de acordul Asociatiei.
2. acordul celor 2 vecini care lipseste de pe foaia respectiva, dintre acestia 1 e total impotriva.
3. 1 dintre cei care au semnat nu era proprietar la acea data.

Declaratia si acordurile sunt pe aceeasi foaie de hartie, declaratia prima, apoi data si semnatura celui care declara, apoi acordurile.
Cel mai recent răspuns: alexmc , utilizator 16:56, 19 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)
Construirea unei mansarde nita83 nita83 buna ziua .eu stau intrun apartament cu o camera care este pe numele parintilor.stau la et.3 este ultimul.deasupra mea pot sami construiesc mansarda.as ... (vezi toată discuția)
Acord vecini certificat de urbanism oana.otelea oana.otelea Buna ziua! Doresc sa obtin o autorizatie de constructie pentru darmarea unei bucati de perete cu geam dintre balcon si bucatarie pentru a crea o trecere din ... (vezi toată discuția)