Bună ziua.
Mama mea a avut datorii către stat. A fost executata silit și somata sa părăsească locuința. Fratele meu susține ca el ar fi cumpărat locuința de la executor și ca este proprietar. Mama a decedat de curând iar eu vreau sa știu dacă, în situația data o mai moștenesc pe mama, dacă îmi revine o cota parte din ce a avut ea și dacă este legal ce a făcut fratele meu. Mentionez ca mama a fost singura proprietara iar noi suntem doar doi frați, alți moștenitori ai mamei nu mai sunt.
Buna ziua, Sotul meu a lucrat la o firma timp de 4 ani in care a tot avut prombleme pt ca angajatorul nu ii platea salariul la data fixa, il tot intarzia. Ultimul salariu l-a luat pe data de 26 mai ( si acela tot din urma) iar de atunci nu a mai luat nimic. Sotul meu nu mai vrea sa se duca la aceasta firma si nici angajatorul nu l-a contactat. Problema e ca pe ulima luna are de luat 1800 lei. Eu vreau sa recuperez acesti bani pe ultima luna. Este obligat angajatorul sa ii dea acesti 1800 lei pe ultima luna lucrata chiar daca sotul nu se va mai duce sa lucreze acolo? Mentionez ca sotul avea un contract de colaborare in care era trecut un salariu mult mai mic fata de ce lua el.
In conditiile in care mai mult de jumatate din bloc nu preda indexul lunar, iar eu cand m-am mutat in bloc am aflat ca unele apartamente nu au nici apometre, nu mi-am batut capul cu notarea indexului. Nu am nimic impotriva sa platesc tot ce am consumat dar nu vreau sa mi se ia bani in plus si pt ce am platit deja. Imi cer scuze ca v-am revoltat cu situatia mea!
buna ziua, am o mare nelamurire legata de calculul intretinerii, locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de la 1 aprilie 2014. Nu am predat indexul de apa calda si rece iar administratie a trecut la pusal consumul meu. Pe fiecare luna au trecut cam 3 mc AR si 3 mc AC, eu consumand mai mult. La farsitul lunii ianuarie au venit ei si au citit apomatrele si au sesizat ca e o diferenta foarte mare la index, cam 130 mc AC si 60 mcAR. Intrebarea mea era: ce am platit pana acum la pausal, adunat pe fiecare luna, se scade din suma totala pe care o am acum de plata, cam 2200 lei, pt. ca eu i-am intrebat si au zis ca se scade dar nu cred ca au scazut nimic.
Buna ziua, Am nevoie de un raspuns: sunt casatorita din luna august si am un copil de 9 luni, problema e ca nu ma mai inteleg cu sotul, e violent verbal si are probleme cu consumul de alcool. Sotul nu are mutatie facuta la mine acasa, adresa lui din buletin fiind la mama lui, iar casa in care locuim este pe numele meu dinainte de casatorie. Intrebarea era: il pot da afara pe sot tinand cont ca nu are adresa la mine acasa chiar daca suntem casatoriti?
Va multumesc!