avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate Verabucsa

Activitate Verabucsa

Răspuns la discuția Actionar la societate comerciala
Multumesc de raspuns . Mai completez întrebarea cu ceva date.
.Depozitarul central spune ca poate efectua transferul de actiuni din contul Asociatiei Pas , in contul meu, numai un baza documentatiei prevazuta in Codul Depozitarului,Art.41,sectiunea 3, Cap.2, titlu Vl,,documentatie care tb. sa contina printre altele si aprobarea Adunarii generale Pas , de dizolvare sau schimbare a scopului asociatiei.
Asociatia Pas da prin Statut dreptul de retragere si daca imi respecta acest drept, eu de ce sa cer dizolvarea sau schimbarea scopului ei(restul membrilor isi doresc mentinerea asociatiei).
Undeva exista un abuz; ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția Actionar la societate comerciala
Si daca n-am ajuns la un pret cat de cat corect prin negociere ,eu nu am dreptul sa ies din Asociatie si sa dispun cum doresc de proprietatea mea? Dar nu asta este problema-Asociatia imi da voie sa ma retrag, Art. 36 din Statutul Asociatiei Pas spune ca retragerea din Asociatie este garantata(bineinteles cu respectarea unor etape) ,dar Depozitarul central ,ne raspunde ca in conf. cu Art. 41,Cap.2, Sectiunea 3, cap.ito.2, TitluVI,,transferul actiunilor din contul Asociatiei Pas in contul meu, nu se poate face decat in urma dizolvarii sau schimbarii scopului asociatiei.Daca asociatia imi respecta dreptul de a iesi din rândurile ei ,eu de ce sa cer dizolvarea ei(ceilalti membri isi doresc sa se mentina Asociatia). Undeva exista un abuz!?
De ce Depozitarul Central cere, pt. a efectua transferul de actiuni, pe langa alte documente si aprobarea Adunarii generale pt. dizolvarea sau schimbarea scopului Asociatiei PAS?
Sunt salariata la o societate comerciala si detin un nr. de actiuni, ca membru al Asociatiei PAS(Programul Actiunii Salariatilor) din aceasta societate.
Vreau sa-mi vand actiunile dar membrii asociatiei Pas , nu sunt dispusi sa le cumpere la pretul pe care l-am cerut. Am solicitat Depozitarului Central-Bucuresti, transferul actiunilor din contul PAS, in contul meu, pt. a le putea dispune de ele ca si proprietara si a le valorifica pe bursa, dar in acest scop, acesta cere obligatoriu, printre alte documente si Hotararea AGA a membrilor PAS de dizolvare sau de schimbare a scopului .
Dar majoritatea membrilor Pas, care reprezinta conducerea societatii, pt. a tine actiunile intr-un circuit inchis, nu voteaza in AGA dizolvarea sau schimbarea scopului Asociatiei. Ma rotesc de cca un an intr-un cerc vicios , fiind pasata cu raspunsurile de la o parter la alta.Actiunile sunt in totalitate achitate- nu am nici o datorie la Asociatia Pas.
Va rog, ce pot face, cum pot sa materializez transferul actiunilor din contul Pas in contul meu, pt. a avea proprietatea legala si a dispune cum doresc de actiunile mele ??
Vreau sa cumpar o garsoniera pt. fiica mea care e plecata in California. Proprietara vrea jumatate din suma urgent si nu mai este timp sa ajunga o procura de cumparare de la ea.
Intrebare: Ce dificultati intampin ulterior, daca fac precontract pe numele meu, fac plata avansului din contul meu, iar in septembrie când fiica mea e in tara( atunci ne elibereaza proprietara garsoniera), încheiem contractul de vanzare -cumparare pe numele ei?
Rezilierea precontractului meu e afectata de faptul ca vanzatoarea cheltuieste banii si nu mi-i poate returna prin banca ,la reziliere.
Ce alta cale , legala, facila ,as putea aborda?
Am raspuns automat la cateva SMS-uri, de inceput,pt. a informa ca nu am legatura cu aceste rate, da desigur SMS-urile fiind generate automat de sistem,"robotul" nu m-a luat in seama. Nu am posibilitatea la telefonul meu sa ignor sau sa dau spam-singura solutie e sa stau sa le sterg, cum de altfel am si facut,luna de luna. Nu am vandut nici o masina -nu e vorba de o polita Casco, ci de polite cu serii diferite,pt. masini diferite.. Dar dupa insistente in toate felurile posibile: sms,.e-mail,discutii telefonice cu salariati ai societatii de asigurare, am aflat ieri, ca politele casco apartin unei societati comerciale,din Iasi. Mi s-a explicat ca probabil un angajat a tastat o cifra gresita la un nr de telefon si astfel s-a nimerit sa fie telefonul meu;mi s-a promis ,ca se va remedia greseala , dar astazi a venit din nou un sms de avertizare!
Deci n-ar fi normal ,ca societatea sa plateasca pt. greselile angajatilor?; n-ar fi corect sa-mi plateasca daune morale pt. stresul mentinut asupra mea atata timp,mai ales ca si astazi am mai primit un asemenea sms si probabil ,vor continua sa vina...
Ce sanse de castig as avea in instanta, daca as intenta proces pt. daune morale si chiar materiale?
De cca un an de zile primesc cate 10- 20 SMS-uri pe luna, dela o societate de asigurari, prin care sunt avertizata ca am rate scadente la polite Casco .Nu am incheiat nici o asigurare si nu am nici o legatura cu aceste polite. Am incercat sa scap de aceste avertizari,prin raspuns la SMS, e-mail, telefoane la Callcenter si alte numere la care am fost trimisa de angajati ai societatii, dar nu pot scapa de aceste sms-uri...
Intrebare: ce ar trebui sa mai fac? Pot avea castig de cauza , daca dau societatea in judecata si cer daune pt. stresul care a inceput sa devina insuportabil?!-avertizari sonore multiple, timp pierdut cu citire si stergere sms-uri, raspuns sms, e-mail, telefoane,etc??
Multumesc pt. raspuns,dar n-am inteles ceva; mi-a zis cineva , ca in cazul pensiei de boala, când ajungi sa mai ai 3,sau 4 ani pana la pensia de limita de varsta, primesti pensia de invaliditate fara sa te mai prezinti anual la comisia de expertiza medicala ;sotul meu avand dreptul la pensia pt. limita de varsta peste 3 ani, poate sa nu se mai duca de aici in acolo la expertiza medicala anuala? Exista o prevedere legislativa in acest sens, tb. sa faca sotul meu cunoscut cumva acest lucru Casei de pensii, sau cum se procedeaza??
Sotul meu, nascut la data de 26 mai 1956,a fost pensionat pe caz de boala începând cu data de 31.10.2012.Stagiul total de cotizare,calculat de Casa de pensii a fost de 35 ani,8 luni,1zile,dar nu a luat in seama adeverinta de grupa a -II-a,eliberata de catre societatea unde a lucrat sotul meu.
Am dat in judecata, am avut castig de cauza si Justitia a obligat Casa de pensii sa valorifice perioada 01.05.1981-31.03.2001,ca reprezentând stagiu de cotizare realizat in grupa a -II-a de munca( deci e vorba de 20 ani ) Casa de pensii urmeaza sa puna in aplicare prevederilșe justitiei
Intrebare: 1. -fata de varsta si stagiul de cotizare nou(pe care tb. sa-l recalculeze Casa de pensii),sotul tb. sa se mai prezinte anual la comisia de expertiza medicala si de la ce data va avea dreptul la pensie pt. limita de varsta ?
2. Pentru aceste drepturi tb. sa faca sotul cerere, sau casa de pensii are obligatia sa ne informeze si sa le puna in aplicare? Multumim anticipat!